1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SİYASİ PARTİLERE YASA DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN ÇAĞRI YAPTI
SİYASİ PARTİLERE YASA DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN ÇAĞRI YAPTI

SİYASİ PARTİLERE YASA DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), tüm siyasi partilere, seçimlerden önce, “Seçim ve Halk Oylaması Yasası, Siyasi Partiler Yasası, Meclis İç Tüzüğü, Vatandaşlık ve Muhaceret Yasası”nı değiştirme ve ülkenin tek seçim bölgesi yapılması için

A+A-

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs Türk halkı, yıllardır hiç hak etmediği bir düzende ve çoğunluğu hiç değişmeyen siyasilerce yönetiliyor” iddiasında bulundu.

Özkardaş, siyasi yapıdaki bozukluğun, tüm kurumların siyasallaşmasına neden olduğunu, hukuk sisteminin çöktüğünü, vatandaşların siyasilerle kurumlara güveninin azalığını ileri sürdü.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Hükümeti’nin 4 yılda halkın alım gücünü düşürdüğünü, tüm hakların geriletildiğini, özelleştirme gibi yasalarla insanların göçe zorlandığını iddia eden Özkardaş, yolsuzlukların hesabını sormak iddiasıyla hükümet olanların,  hesap sormak yerine, kendileri hesap sorulacak duruma düştüğünü savundu.

Mehmet Özkardaş, Hükümet’te en kısa sürede kurtulmanın kaçınılmaz olduğunu, ancak düzen değişikliği yapılmadan gerçekleştirilecek seçimin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini ileri sürerek, bunun sadece Kamu-Sen tarafından söylenmediğini, siyasiler tarafından da söylendiğini savundu.

Özkardaş, ayrıca, kamu görevlilerine, konusu suç teşkil eden bir emrin bakandan dahi gelse yapılmaması uyarısında bulundu.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.