1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİYASİ PARTİLERİN TOPLANTISI TAMAMLANDI
SİYASİ PARTİLERİN TOPLANTISI TAMAMLANDI

SİYASİ PARTİLERİN TOPLANTISI TAMAMLANDI

Lefkoşa’da ara bölgedeki Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partilerin katıldığı toplantıda,

A+A-

PARTİLER:  “ADADAKİ TÜM TOPLUMLARA GÜVENLİ BİR GELECEK SAĞLAMAK İÇİN PEK ÇOK YÖNTEM BULUNUYOR”

Lefkoşa’da ara bölgedeki Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partilerin katıldığı toplantıda, adada tüm toplumlara güvenli bir gelecek sunmanın pek çok yolu olduğu ifade edildi.

Slovakya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen rutin toplantılar kapsamında iki aylık yaz tatilinin ardından yeniden bir araya gelen KKTC ve Güney Kıbrıs’tan siyasi parti temsilcilerinin toplantısı iki saat sürdü.

“Kıbrıs’ın garantör güçlere ihtiyacı var mı? Garantör güçler, çözüm sonrası sürdürülebilirliği ve birliği mi sağlayacak yoksa güvensizliğe neden olacak unsur mu?” konusunun tartışıldığı toplantının sonunda Slovak Büyükelçi Oksana Tomova tarafların üzerinde mutabık kaldığı açıklamayı okudu.

Açıklamada, “Taraflar, toplantıda görüşlerini ortaya koydu ve konu üzerinde farklı görüşlere rağmen kendi aralarında görüşmeleri sürdürmenin önemli olduğu üzerinde mutabakata vardı. Sonuç. Adadaki tüm toplumlara güvenli bir gelecek sağlamak için pek çok yöntem bulunuyor ve bunları bulmak için herkes elinden geleni yapmalıdır“ denildi.

Bir sonraki toplantının 22 Ekim’de yapılmasına karar verildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.