1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİYASİLERE “ÖZEL KORUMA TUTUN” ÇAĞRISI
SİYASİLERE “ÖZEL KORUMA TUTUN” ÇAĞRISI

SİYASİLERE “ÖZEL KORUMA TUTUN” ÇAĞRISI

Siyasi parti başkanlarına, “özel koruma tutun”

A+A-

Rum Polis Birliği Başkanı Andreas Simeu’nun, siyasi parti başkanlarına, “özel koruma tutun” çağrısında bulunduğu haber verildi.
 
Politis gazetesine göre Simeu, devletin, siyasi parti başkanlarını değil, sadece devlet yetkililerine koruma sağlama yükümlülüğü olduğuna işaret ederek, siyasi parti başkanlarına, “özel koruma tutun” çağrısında bulundu.

Simeu, ekonomik krizin olduğu bir zamanda siyasi liderlerin korunmasıyla kamu paralarının israf edildiğini de söyledi. 

Habere göre Rum Polis Dostları Birliği ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Adalet ve Maliye Bakanları, Polis Müdürü, Sayıştay ve siyasi parti başkanlarına gönderdiği mektupta, siyasilerin korumalarının yeniden incelenmesini istedi.

Birliğin; korumaların, siyasilerin kendilerinin seçeceği özel polislerle değiştirilmesini ve giderlerinin, devletin partilere verdiği katkılardan karşılanmasını istediğini aktaran gazete, önerinin ekonomik kriz döneminde maliyetlerin azaltılması ve suç olaylarının önlenmesi ve açıklığa kavuşturulması, ayrıca trafik kazalarının önenmesinde artan ihtiyaç duyulan polis gücünün desteklenmesi için yapıldığını kaydetti.

Gazete Simeu’nun da bu görüşü desteklediğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.