1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “SİYASİLERİN SORUMLULUKLARI HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR”
“SİYASİLERİN SORUMLULUKLARI HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR”

“SİYASİLERİN SORUMLULUKLARI HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR”

“CUMHURBAŞKANIMIZ’IN ACİLEN YETKİLİLERLE TEMAS EDEREK ORTAYA ÇIKAN PÜRÜZLERİN GİDERİLMESİ İÇİN GEREKEN KATKIYI KOYMASI KAÇINILMAZDIR”

A+A-

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, siyasette dalgalanmalar ve fikir ayrılıklarının olabileceğini ancak seçilmişlerin halka karşı üstlendikleri görevleri icabı sorumlulukları bulunduğunu belirtti.

Dernek Başkanı Yılmaz Bora yaptığı yazılı açıklamada, “Bu sorumluluklar her şeyin üstündedir” dedi.
Siyasilerin kendi aralarında ortaya çıkan fikir ayrılıklarını yine kendi aralarında bıkmadan usanmadan tartışarak halkın yararına, ulusal davanın bir gereği olarak gidermelerinin kaçınılmaz olduğunu kaydeden Bora, “Son siyasi gelişmeleri basında çıkan bilgilere dayanarak herkes değerlendirmeye devam ediyor. Ortaya konan görüş ve düşüncelerin, yapılan değerlendirmelerin ne derece doğru olduğu ise merak konusudur. Böyle olunca da halkımızın neyin doğru, neyin eğri olduğunu bilmesi oldukça zorlaşıyor” ifadelerini kullandı.

Siyasilerin, kavga ve ayrılıklarının içte zayıflatıp teslimiyete götürebileceği tehlikesini görerek ona göre davranışlarını düzeltmeye gitmelerinin en doğru yöntem olduğunu kaydeden Bora şöyle devam etti:

“Bunun için de Sayın Cumhurbaşkanımızın acilen yetkililerle temas ederek ortaya çıkan pürüzlerin giderilmesi için gereken katkıyı koyması kaçınılmazdır. Dış güçlerle içteki fırsatçıların bu durumdan yararlanmak isteyecekleri, birlik ve beraberliğimizi engellemeye çalışacakları bilinmektedir. Bizler bugünkü aşamaya gelebilmek için nice değerlerimizi feda ettik ve asla pişman değiliz. Zira bugün haklı olarak başımızı dik tuttuğumuz bağımsız KKTC Devleti vardır ve bu devleti tanıyan ve kollayan güçlü Büyük Türkiye Cumhuriyeti vardır. Bir an için bunları hatırlayarak bugün için çok önemli olan halkımızın birlik ve beraberliği için beklenen olumlu ve yapıcı kararlarınızı kamuoyuna açıklayınız.”

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.