1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SİYONİST İSRAİLİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
“SİYONİST İSRAİLİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”

“SİYONİST İSRAİLİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”

KKTC'den yükselen sesler...

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekatını ve saldırılarını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirterek, Filistin halkının yanında olduklarını kaydetti.

 

Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletlerin ve bir çok devletin Gazze’de yaşanan katliama gözlerini kapattığını ve siyonist İsrail devletinin işlediği suçlara meşru zemin hazırlamaya çalıştığını iddia etti.

“Gazze ve Filistin halkına yönelik uygulamalar Nazi faşizminden farksızdır” diyen Korkmazhan, İsrail’in başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerin koruması ve yönelendirmesi altında olduğunu kaydetti.

FİLİSTİN HALKINI KATLEDENLERDEN KIBRIS’TA ÇÖZÜM BEKLEMEK TRAJİKOMİK.

“Kıbrıs’ta olası bir çözümün ancak Kıbrıslıların kendi eseri olabileceğini söyleyen Korkmazhan,  ABD ve diğer “eli kanlı” ülkelerden  çözüm beklemenin, “ölü gözünden yaş beklemekten farksız” oalacağını ifade etti.

BKP’nin Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğine dikkat çeken Korkmazhan, İsrail’in saldırıları durdurarak işgal ettiği topraklardan şartsız geri çekilmesini ve Filistin’in özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmasını talep etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.