1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'SİZİ MERMİ MANYAĞI YAPARIM!'
'SİZİ MERMİ MANYAĞI YAPARIM!'

'SİZİ MERMİ MANYAĞI YAPARIM!'

Karakolda olay çıkardı, dağıttı, tehdit etti!

A+A-

Telefonda taciz suçlamasıyla ifade vermek üzere Girne Polis Müdürlüğü’ne çağrılan Veysi Çelik, olay çıkardı, karakolu dağıttı ve  polisleri ölümle tehdit etti.

Devrim DEMİR

Telefonda taciz suçlaması ile önceki gün sorgulanmak üzere Girne Polis Müdürlüğü’ne çağrılan Veysi Çelik, ortalığı birbirine kattı.

Veysi Çelik, bir bankanın müdürünü telefonla arayarak, “Tüm şubelerinize silahlı adam gönderip, kurşunlatacağım” şeklinde tehdit ettiği gerekçesiyle çağrıldığı polis müdürlüğünde önce bir polisin

kendisine dokunduğu iddiasıyla küfretmeye başladı. Bir türlü sakinleşmeyen ve bilgisayarlara kafa atarak polisleri “Sizi mermi manyağı yapacağım” diyerek tehdit eden Çelik, dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Çelik, çıkarıldığı mahkemede bazı iddialarda bulunması üzerine Yargıç Mesut Mesutoğlu zanlının avukat bulup ailesine ulaşımını sağlaması için duruşmaya 1 saatlik ara verdi.

Verilen arada avukat istemeyen Çelik, kendini savundu.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, polisin aktardıkları, zanlının beyanları ve kefillerin ifadelerinin ardından,  zanlının tutuklu yargılanıp yargılanmayacağına ilişkin kararını bugün saat 12.00’da açıklayacağını belirtti.

“Yarın adamlarımı göndereceğim”

Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Soyel, zanlı Veysi Çelik’in 17 Ekim saat 17.00 sıralarında telefonda taciz suçlaması ile Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube sorgu odasında bulunan zanlının, sırtına dokunduğu gerekçesiyle polis memuru H.G’yi evine gidip ailesini taciz etmekle tehdit edip, hakaretler yağdırdığını söyledi.

Polis memurunun ailesine cinsel içerikli hakaretler yağdıran zanlının, aynı söylemleri üç kez tekrarladığını ve bu nedenle cinsel taciz suçunu işlediğini aktaran polis, zanlının yine H.G’ye hitaben, “yarın adamlarını göndereceğim, seni mermi manyağı yapacağım ”sözleriyle şiddet tehdidinde bulunduğunu ifade etti.

Zanlının daha sonra yüksek sesle bağırarak kendisini telefonla taciz suçundan dolayı şikâyet eden şahıslara da hakaretler yağdırıp, şiddet tehdidinde bulunduğunu kaydeden polis, ayrıca sorgu odasındaki bilgisayarlara da kafa attığını açıkladı.

19 suç dosyası var

Polis, yaptığı araştırmada zanlının sanık konumunda olduğu 19 meselesi olduğunu, bu meseleler içerisinde “kundaklama”, “ağır yaralama”, “şiddet tehdidi”, “meskûn mahalde ateş açma” gibi suçlar olduğunu belirtti.

Zanlının ilk etapta polise çağrılmasına neden olan telefonda taciz suçunun içeriğini de açıklayan polis, zanlının bir bankanın müdürünü, “Tüm şubelerinize silahlı adam gönderip, kurşunlatacağım” şeklinde tehdit ettiğini ifade etti.

Zanlının suç işleme potansiyelinin olduğu, KKTC’ye 5 kez kanunsuz giriş çıkış yaptığını açıklayan polis, zanlının şuanda ülkede turist statüsünde bulunduğunu kaydetti.

Bir suçu olduğunu iddia etti

Soruşturmayı yapan polis, tüm olgular ışığında zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Çelik ise sadece tek bir sabıkası olduğunu, kanunsuz silah tasarrufu suçundan 10 ay hapis cezası aldığını ancak polisin aktardığı diğer suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

Zanlı daha sonra kendisine kefil olacak iki kişiyi mahkemede tanık olarak dinletmeyi talep etti.

Zanlının talebi üzerine iki kişi tanık kürsüsüne çıkarak zanlıya kefil olabileceklerini beyan etti. Kefillerin ardından tanık kürsüsüne çıkan zanlı, tutuksuz yargılanması halinde kaçmayacağını, eşi, çocuğu ve ailesinin KKTC’de olduğunu, suçsuz olduğuna inandığını ifade ederek, tutuksuz yargılanmayı talep etti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.