1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''SİZİ TANIMIYORUM''
''SİZİ TANIMIYORUM''

''SİZİ TANIMIYORUM''

‘Sizi tanımıyorum’

A+A-

Küçük çocuklara yönelik cinsel istismar iddiası ile Türkiye’de aranan Ali Telsiz, 12 Mart tarihinde Girne’de tespit edilerek gözaltına alınmıştı. Zanlı Telsiz, Mersin polisine teslim edilmek üzere iade işlemleri tamamlanıncaya kadar 30 gün süre ile cezaevine gönderilmişti.    Tutukluluk süresi dolan zanlı ek süre talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Ancak zanlı Telsiz, sırf iadesini önlemek ve KKTC’de hapis yatabilmek amacıyla dünkü duruşmada suç teşkil eden hareketlerde bulundu. Duruşmaya getirilirken basın mensuplarına ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan zanlı, mahkeme salonunda da bu tavrını sürdürdü.

Zanlı Telsiz, Kaza Mahkemesi yargıcını kast ederek “O kim ki ben onun karşısına çıkayım. Bu mahkemeyi tanımıyorum” şeklinde uygunsuz hareketler ve sözlerde bulundu. Bunun üzerine yargıç ek süre talebi ile duruşmaya çıkarılan zanlının derhal polis hücresine sokulmasına ve mahkemeye saygısızlıktan dolayı hakkında soruşturma başlatılmasına emir verdi.

 

Suçu bir değil...

Mersin’de çocukları cinsel olarak istismar ettiği gerekçesi ile yargılanan ancak hakkındaki dava süreci tamamlanmadan KKTC’ye kaçan Telsiz 12 Mart 2014 tarihinde Girne’de yakalanmıştı. Kuzey Kıbrıs’a ilk olarak 2009 yılında gelen Ali Telsiz’in arada sırada memleketi Mersin’e gittiği ve 2010 yılında çocukları istismar suçu işlediği ortaya çıkmıştı.          

Türkiye’de meydana gelen suç tarihinden sonra KKTC’ye geri dönen Telsiz, 8 bin TL alacak-verecek meselesi yüzünden 28 Mart 2012 tarihinde Lapta’da Serhan Hallaç’ın zemin kattaki dairesini de kundaklamıştı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.