1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 'SİZİN DIŞINIZDA HERKES YAPTIRDI'
'SİZİN DIŞINIZDA HERKES YAPTIRDI'

'SİZİN DIŞINIZDA HERKES YAPTIRDI'

Güney Koreli kadınlar daha ince bir yüze sahip olmak için tehlikelere rağmen ağrılı estetik ameliyatlardan vazgeçmiyor.

A+A-

Güney Koreli kadınlar görünümlerini değiştirmek için sadece tıbbi nedenlerle yapılan zorlu çene estetiği ameliyatına başvuruyor. Daha ince bir yüze sahip olmak isteyen kadınların ameliyat kararı aileleri tarafından da desteklenmekte.

Son günlerde popülerliğini arttıran çene ameliyatı, üst damağın ileri ve alt damağın geri çekilmesiyle yapılıyor. Ameliyat genelde sağlık açısından gerekli durumlarda yapılırken Güney Koreli kadınlar artık güzel görünmek için bıçak altına yatmaktan korkmuyor.

Ameliyat sonrası tamamen iyileşmek aylar alırken ömür boyu kalacak sorunlar ve yüz felci riskini de beraberinde getiriyor.

Doğu Asya’da v-şeklindeki çene yapısı ve küçük yüz kadınlarda güzelliğin göstergesi. Seul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi profesörü Choi Jin-Young, “Bu ameliyat görünüşünüzü Botox veya bir burun ameliyatına kıyasla çok daha fazla değiştiriyor çünkü yüz kemik yapısını baştan yaratıyor” dedi. Jin-Young, ameliyatın zor ve tehlikeli olduğunu, bu nedenle de tıbbi bir problemi olmayanların sadece daha küçük bir yüz için yaptırmasına anlam veremediğini sözlerine ekledi.

Başkent Seul’da bir metro istasyonunda estetik kliniğine ait posterlerde “Çene ameliyatı için en güzel kadınlar tarafından seçilen klinik” sloganını kullanılıyor. Bir otobüsteki reklam ise “Sizin dışınızda herkes yaptırdı” sözleriyle kadınlara sesleniyor.

Daily Mail'in haberine göre Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Topluluğu, Güney Kore’nin estetik ameliyatlarının en çok yapıldığı ülkelerden biri olduğunu açıkladı.

 

Kaynak: ntvmsnbc

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.