1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SKANDAL BÜYÜYOR
SKANDAL BÜYÜYOR

SKANDAL BÜYÜYOR

Hem aldatıldı,hem de..

A+A-

Elysee Sarayı’na nikahsız yaşadığı sevgilisi Valerie Trierweiler ile birlikte çıkınca evli olmayan ilk cumhurbaşkanı olarak Fransa tarihine geçen Hollande, yasak aşkının ortaya çıkmasının ardından yeni bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Anketler, Hollande’ın bu durumdan etkilenmediğini gösterirken, hiçbir resmi statüsü olmadan halkın vergileri ile sarayda oturan eski sevgilinin Elysee’den çıkarılması gündemde.

Fransız magazin dergisi Closer’ın, geçtiğimiz hafta 60 yaşındaki cumhurbaşkanı Hollande’ın motosikletine binerek gizlice kendisinden 20 yaş genç sevgilisi Julie Gayet’nin (41) evine gittiğini görüntülemesinin ardından, gözler, bunun politik olarak Hollande’a nasıl yansıyacağına çevrildi.

Fransız toplumu bu konuya tümüyle kayıtsız kalırken, yapılan anketlerde halkın yüzde 77’si bu konunun Hollande’ın özel yaşamı olduğu ve sadece onu ilgilendirdiğini, yüzde 84’ü ise yasak aşk skandalının Hollande hakkındaki olumlu ya da olumsuz görüşlerini değiştirmediğini dile getirdi.

İktidar ve muhalefetten milletvekilleri de Hollande’a destek verdi.

FRANSA'NIN FIRST LADY'Sİ KİM?
Ancak ortaya çıkan yasak aşk en çok sarayda nikahsız oturan 48 yaşındaki Trierweiler’i vurdu. Skandal patlak vermeden önce de pek çok muhalefet vekili, nikahsız eşe devlet bütçesinden oda ve ekip tahsis edilmesine karşı çıkıyordu.

Muhalefet, Trierweiler’in saraydaki 5 kişilik ekibi ve diğer harcamalarının masraflarının mükelleflerin vergilerinden karşılanmasına itiraz ediyor.

Twitter aracılığıyla mesaj atan UMP’li milletvekili Daniel Fasquelle, "Eğer bu fotoğraflar doğruysa, cumhurbaşkanının başka ilişkileri varken, mevcut sevgilisinin sarayda kalması doğru mu? Bugün Fransa’nın first lady’si kim? " dedi.

UMP’li milletvekili Geroge Feneche de,  “Bir cumhurbaşkanı, bütün dünyanın gözü önünde, gayrı meşru ilişkiler yaşamayı sürdüremez. Aşk randevularına, motosiklet kaskı arkasında, devletin parasıyla maaşı ödenen korumalarla gidemez. Bir an evvel Fransa’nın imajını ve değerlerini tümüyle yıpratmadan istifa etmelidir” diye açıklama yaptı.

"ÖFKELİ VE HAKARETE UĞRAMIŞ HİSSEDİYOR"
Şimdi Trierweiler’in bu duruma daha fazla dayanamayarak Saray’dan ayrılacağı ya da gönderileceği konuşuluyor. Resmi bir açıklama yapmayan Trierweiler’in yakınları  “çok öfkeli ve hakarete uğramış hissettiğini” doğruladı.

Hollande’ın bir kaç aydır Trierweiler’den ayrı yaşadığı ve aktris Gayet ile ilişkisine resmiyet kazandırmaya hazırlandığı da konuşulanlar arasında. Hollande’ın 30 yıl birlikte yaşadığı ilk sevgilisi Segolene Royal’den dört, yeni sevgili Julie Gayet’nin Arjantinli yönetmen Santiago Amigorena’dan iki çocuğu var.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.