1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Skandal ev ödevi
Skandal ev ödevi

Skandal ev ödevi

Öyle bir ödev verdi ki...

A+A-

İsveç'te bir öğretmenin, öğrencilerinden ev ödevi olarak “intihar mektubu yazmalarını" istemesi büyük tepkilere yol açtı. Ödevi aldıktan sonra bazı öğrencilerin kendini kötü hissetmesinin ardından okul müdürü ödevin yanlış anlaşıldığı açıkladı.

İsveç'te bir öğretmenin, öğrencilerinden ev ödevi olarak  “intihar mektubu yazmalarını" istemesi büyük tepkilere yol açtı. Ödevi aldıktan sonra kendilerini çok kötü hisseden öğrenciler, öğretmenlerini ailelerine şikâyet etti.

İsveç’in kuzeydoğusunda bulunan Skelleftea şehrinde bir öğretmenin 7. sınıf öğrencilerinden ev ödevi olarak “intihar mektubu yazmalarını” istemesi, büyük tepkiye yol açtı. Ödevi aldıktan sonra kendilerini çok kötü hisseden öğrenciler, öğretmenlerini ailelerine şikâyet etti. Birçok ailenin, “Skandal’’ olarak nitelendirdiği ev ödevi nedeniyle öğretmen hakkında şikâyette bulunduğu bildirildi.

Okul müdürü Jan Söderström, ödevin aileler tarafından yanlış anlaşıldığını, öğretmenin psikoloji dersinde çok ünlü bir psikiyatri kitabı üzerinden ders verdiğini ve bu kitaba göre de öğrencilere ödev dağıttığını anlattı. Bütün aileleri okula davet ettiklerini belirten Söderström, öğrencilere verilen ev ödevinin kötü amaçlı olmadığını ailelere kapsamlı biçimde anlatacaklarını kaydetti. İsveç İstatistik Kurumu’nun (SCB) 2014 yılı raporuna göre, 9.5 milyonluk İsveç’te yılda ortalama bin 500’ün üzerinde kişi intihar ediyor. İsveç, intihar oranlarına göre dünya ülkeleri arasında 30. sırada yer alıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.