1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SKANDAL OLAN CD OLAYINDA MEYDANA ÇIKAN GERÇEK!
SKANDAL OLAN CD OLAYINDA MEYDANA ÇIKAN GERÇEK!

SKANDAL OLAN CD OLAYINDA MEYDANA ÇIKAN GERÇEK!

Skandal olan cd olayında meydana çıkan gerçek!

A+A-

CD’ler çalınmadı

Ahmet Yönlüer ve Av. Emre Kadri’nin iddiaları asılsız çıktı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Alkın Coşkun’un ölümüyle ilgili görüşülen davanın geçen haftaki oturumunda savunmanın kanıtlarının çalındığına dair ortaya attığı iddianın gerçek olmadığı yapılan araştırma sonucunda ortaya çıktı.

Kezban Yönlüer’in avukatı Emre Kadri’nin davaya ait CD’sinin başka bir CD ile değiştirildiğine dair iddia ile ilgili yapılan soruşturmanın raporu dün açıklandı. Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda açıklanan 13 sayfalık raporu Polis Müfettiş Muavini Kemal Çoban okudu. Raporun okunması esnasında savcı Ahmet Varol, avukat Emre Kadri, sanık Kezban Yönlüer de hazır bulundu. Raporu okuyan Kemal Çoban, sanık yakınlarının, savunmanın ve savcıya yakın olmayan mahkeme memurlarının ifadesinin alındığını belirtti.

CD’ler uzmanlar tarafından incelendi

Sanık Kezban Yönlüer’in akrabalarının ifadelerinde savcının, tanık polis Evrim Belge’ye CD verdiğini gördüklerini, avukat Emre Kadri’nin ise davaya ait CD’lerden birisinin başka bir CD ile karıştırıldığına dair ifade verdiğini açıkladı.

Çoban, iddialar üzerinde savcının masasında olan 3 CD, savunmanın masasında olan 3 CD ve tanık polisin davada sunmak için bulundurduğu 6 CD’nin emare olarak alındığını ve uzmanlar tarafından incelendiğini söyledi.

Böyle bir CD kimsenin üzerinde çıkmadı

Çoban, yapılan soruşturma sonucu CD’lerin gerçek olduğunu, avukat Emre Kadri’nin kaybolduğunu iddia ettiği CD’nin mahkeme salonunda kimsenin üzerinde çıkmadığını ifade etti. Çoban, sonuç olarak böyle bir olayın gerçekleşmediğini, CD’lerin teslimi esnasında tutanak tutulmadığı için böyle bir algı oluştuğunu, ancak CD çalınmadığına veya CD’lerin değiştirilmediğine kanaat getirdiklerini açıkladı.

Haberal Kıbrıslı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.