1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Skandal olayla ilgili ilk açıklama...
Skandal olayla ilgili ilk açıklama...

Skandal olayla ilgili ilk açıklama...

"Kafama kül tablasıyla vurdu!"

A+A-

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, fiziksel şiddet gördüğünü iddia  ettiği oyuncu sevgilisi Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu ve mahkemeden Kural'ın 3  ay süresince  kendisine yaklaşmamasına yönelik koruma kararı aldırdı. 
Gençoğlu, avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul  Adalet Sarayı'na gelerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda "müşteki" sıfatıyla  ifade verdi.
 
İfade verme işleminin ardından adliye çıkışında basın mensuplarına  kısa bir açıklama yapan Gençoğlu, "Bir hukuki sürecin içindeyiz. Çok fazla bir  şey söylemek istemiyorum açıkçası. 
Zamanı gelince zaten konuşacağız. Savcılığa  ifade vermeye geldim. Ahmet Kural'dan şikayetçiyim." dedi.
"KAFAMA KÜL TABLASIYLA VURDU"
 
Ünlü şarkıcı Sıla, beraberlik yaşadığı Ahmet Kural'dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla Çağlayan'da bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu şikayet dilekçesine göre; Olay 29 Ekim 2018 tarihinde sabah saat 04.00'da Ahmet Kural'ın Sarıyer'deki evinde meydana geldi. Alkollü olan Ahmet Kural, Sıla'ya ağır fiziki saldırı uyguladı, darp etti, yerlerde sürükledi. Sıla'ya kül tablasıyla saldırdı. Sıla can havliyle kaçmak isterken Ahmet Kural tarafından yakalanarak tekrar tekrar yerlerde sürüklendi. Sıla'nın vücudunun değişik yerlerinde kafasına ve kulağına hunharca ve vahşice saldırdı. Ahmet Kural, bu şiddetini yaklaşık 45 dakika sürdürdü. Kural, aynı zamanda Sıla'nın ailesine yönelik ağır küfürler etti, Sıla'ya da "Seni öldürürüm, seni öldürürüm" dedi. Sıla olayın ardından kaçtı ve şoförü Mahmut Kapçak tarafından evine götürüldü. 
 
Olayın ardından darp raporu da alan Sıla avukatı Rezan Epözdemir ile adliyeye giderek şikayetçi oldu. Savcılığa sunulan dilekçede Ahmet Kural'ın "Kasten yaralama", "Tehdit" ve "Hakaret" suçlarından cezalandırılması talep edildi.  

--3816060.jpeg
3 İLE 10 GÜN ARASI ZORLAMA HAPİS KARARI 
 
Ahmet Kural'dan şikayetçi olan Sıla, mahkemeden koruma talebinde bulundu. Mahkeme kararında şöyle denildi: 
 
"Tedbir isteyen vekili 31/10/2018 tarihli dilekçesi ile 6284 Sayılı Kanun'da yer alan koruma tedbirlerinin müvekkili lehine uygulanmasını talep etmiş olmakla;
Mahkememizde evrak üzerinde yapılan inceleme sonucunda;
Tedbir isteyen vekili tarafından karşı taraf Ahmet Kural hakkında 6284 sayılı Kanun kapsamında tedbir kararına hükmedilmesi talep edilmekle talep dilekçesi ve tüm dosya kapsamı nazara alınarak tedbir talebi kısmen yerinde görüldüğünden 6284 sayılı yasanın 5/1-a,c,e,f,g,h maddesi uyarınca takdiren 3 ay süreyle tedbire hükmetmek suretiyle aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur..."
 
Ahmet Kural, mahkemenin verdiği kararı çiğnemesi durumunda 3 ile 10 gün arası zorlama hapis yatacak... 
 --3816061.jpeg
SILA'DAN İLK AÇIKLAMA
 
Güzel şarkıcı, Instagram hesabından yaşadıklarını anlattı. İşte o açıklama:
 
"Merhaba, bazen cümleye başlamak çok zor olabiliyor.
Galiba en doğrusu konuya direkt girmek.Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış. Hayatta geldiğiniz yer, başarılarınız ya da oluşturduğunuzun bir anda önemsiz kaldığı yıkıcı bir deneyimmiş. Bu ülkede bugüne kadar ne kadar şiddet mağduru kadın varsa, gözlerinin gözlerinize değdiği bir anmış. Artık ne yazık ki biliyorum, çok kolay değil sokağa çıkıp “Ben şiddete uğradım” diye bağırmak. Ama şunu da biliyorum ki ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım. Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım. Yasaların bana verdiği hakları kullanacağım. Hiç bir ceza, yaptırım benim yaşadığım kabusu hayatımdan silmeyecek, bunu çok iyi biliyorum. Ama bu hayatta şarkılarla, kelimelerle bir iletişim kurabildiysek ve kendimi biraz anlatabildiysem, gücümü kendim kadar sizlerden aldığımı da biliyorsunuzdur. Bana uygulanan korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum. Bazıları hiç sevilmeyi öğrenememiş olabilir ama bence aşkın bununla hiç bir ilgisi yok!"
Avukatı Rezan Epözdemir ise daha önce İstanbul Aile Mahkemesi'nde  koruma talebinde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:
 
"Aile mahkemesi uygun gördü, fiziki şiddet nedeniyle ilgili kanun  gereği başta uzaklaştırma olmak üzere koruma kararı verdi. Hak arama  özgürlüğümüzü kullandık. Bununla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na  şikayetçi olduk. Başsavcılık makamı da Sıla Hanım'ın müşteki sıfatıyla ifadesine  başvurdu. Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit  eksenli bir soruşturma. Artık bundan sonra top yargıda."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.