1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SKANDALA İLİŞKİN RAPORA DEĞERLENDİRME!
SKANDALA İLİŞKİN RAPORA DEĞERLENDİRME!

SKANDALA İLİŞKİN RAPORA DEĞERLENDİRME!

Skandala ilişkin raporu değerlendirdi

A+A-

Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, Kıbrıslı Türk Mustafa Mehmet Mustafa’ya ait, Larnaka’ya bağlı “Dromolaksia” (Mormenekşe) köyünde bulunan arazinin, Rum Telekomünikasyon Dairesi (CYTA) Emeklilik Fonu tarafından  yasadışı şekilde satın alınması olayını araştırmak için kurulan Araştırma Komitesi’nin tamamlanan  raporu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazetelere göre Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, Mormenekşe skandalı konusundaki rapora atıfta bulunarak, varılan noktada olayla ilgili olarak başka kişilerin de sorumlu olduğunu ifade etti.

CYTA Yönetim Kurulu’nun, yetkili organ olarak, en azından son beş yıldaki faaliyetlerini araştırması gerektiğini belirten Hasikos, Araştırma Komitesi’nin raporundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hasikos açıklamasının devamında, Araştırma Komitesi’nin rapor içerisinde yönlendirmelerde de bulunduğunu belirterek,  Komite’nin, kendisi tarafından değil, Rum Bakanlar Kurulu’nun kararıyla atandığını da anımsattı.

Mormenekşe skandalı konusunda 10 kişinin tutuklandığını ifade eden Hasikos, bu konunun su yüzüne çıkması amacıyla Başsavcının daha ileri araştırmalar ve sorgulamaları ileriye götüreceğini  söyledi.

AKEL’DEN SUÇLAMA

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu bir açıklama yaparak Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’u, Araştırma Komitesi’nin kurulmasından önce, kamu oyu önündeki açıklamalarıyla, sonucu peşin hükme bağlamakla suçladı.

AKEL açıklamasında ayrıca Araştırma Komitesi tarafından izlenilen süreçlerin, bazı durumlarda uygulanmadığını, örneğin, hakkında suçlama bulunan kişilerin ifade vermek için Komite’ye çağrılmadığını, bununla birlikte tanıklar konusunda da seçici davranıldığını ifade etti.

Rum Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas ise açıklamasında Hükümetin, Mormenekşe skandalına müdahil olanları, KİT’lerin yönetim kurullarına atayarak bu kişileri ödüllendirdiğini belirtti ve konuyu araştırması için Başsavcılığa çağrıda bulundu.

Simerini gazetesine göre Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi konu hakkında yaptığı açıklamada raporu dikkatlice incelediklerini belirterek, Başsavcıdan raporu ayrıntılı ve dikkatli bir şekilde incelemesini beklediklerini ifade etti.

ARAŞTIRMA KOMİTESİ’NDEN ŞİKAYET

Alithia gazetesi Mormenekşe skandalını araştıran Araştırma Komitesi’nin raporun ötesinde, Rum Bakanlar Kurulu’na yönelik dipnotunda, Komite’nin gerekli personele sahip olmaması nedeniyle ciddi işleyiş sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çektiklerini yazdı.

Gazete Araştırma Komitesi’nin, Komite için görev yapan birinci sekreterin, büroda sürekli olarak yer almadığını ve çalışmadığını, ikinci sekreterin bilgisayar kullanmayı bilmediği ve Komite için kullanılabilir bir yerin bulunmadığı şeklinde şikayette bulunduğunu belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.