1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SOÇİ OLİMPİYATLARI
SOÇİ OLİMPİYATLARI

SOÇİ OLİMPİYATLARI

Olimpiyatlar'da seks oyunları

A+A-

Soçi Olimpiyatları’nda sportif başarıların yanında ‘çöpçatanlık başarıları' da dikkat çekiyor. Amerikan Time dergisi de bu vesileyle, bugüne kadar Olimpiyatlar’da meydana gelen seks skandallarını derledi.

Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Kış Olimpiyatları’nda akıllı telefonlar için yapılan çöpçatanlık uygulaması ‘Tinder’ın sporcular tarafından sıklıkla kullanıldığının ortaya çıkması, Amerikan Time dergisinin bugüne dek Olimpiyatlar’da meydana gelen seks skandallarını derlemesine vesile oldu. Haberde, özellikle son yıllarda Olimpiyat oyunlarında artan sayıda seks skandalı yaşandığı saptamasına yer verildi.
Haberde dikkat çeken skandallar arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da 2012’de düzenlenen Olimpiyat oyunları yer aldı. 2012’nin, sporcular için en ‘aktif’ oyun olduğuna belirtilerek bu yıl sporculara 150 bin kondom dağıtıldığına dikkat çekildi. 2008 Pekin Olimpiyatları’na ise sporcular arasındaki yakınlaşmanın damga vurduğu belirtildi. Buna örnek olarak yüzücü Michael Phelps’in Avustralyalı Stephanie Rice ile yaşadığı beraberlik gösterildi.

İSPANYA
Barcelona’da 1992’de düzenlenen Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, masa tenisi oyuncusu Matthew Syed, hayatında o güne dek beraber olduğu kadar kadınla Olimpiyat’ın gerçekleştiği iki buçuk hafta içinde beraber olduğunu itiraf etmişti. Barcelona 92, Olimpiyatlar esnasında sporculara kondom dağıtılmasına ilk kez başlanıldığı yıl olmuştu. Yetkililer, güvenli seksin teşvik edilmesi için bu adımı attıklarını söylemişti.

İNGİLTERE
İngiltere’nin başkenti Londra’da 2012’de düzenlenen Yaz Olimpiyatları’nda eşcinseller için çöpçatanlık uygulaması Grindr kullanımında büyük artış yaşanmıştı. Olimpiyatlar’ın, 150 bin kondom ile sporcular için en ‘aktif’ Olimpiyat olduğu ifade edilmişti. Yüzücü Ryan Lochte, “Olimpiyatlarda kız arkadaşı olmasının büyük bir hata olduğunu” belirtmişti.

ÇİN
Pekin’de düzenlenen 2008 Yaz Olimpiyatları’nda sporcular arasındaki yakınlaşma haber konusu olmuştu. ABD’li rekortmen yüzücü Michael Phelps’in Avustralyalı yüzücü Stephanie Rice ile bir beraberliğe başladığı, ABD’li kadın futbolcu Hope Solo’nun ise ünlü biriyle beraber olduğu belirtilmişti. Pekin’de sadece sporculara 100 binden fazla kondom dağıtıldığı açıklanmıştı.

AVUSTRALYA
2000’de Sidney’de düzenlenen Olimpiyat oyunlarında, mızrak atıcısı Breaux Greer, “Olimpiyatlar’ın her gününde üç kadınla beraber olduğunu” anlatmıştı. Greer, ikisi sporcu, biri ise turist olan bu kadınlardan biriyle havaalanı tuvaletinde tekrar yakalanmıştı.

NORVEÇ

1994’te Norveç’te düzenlenen Kış Olimpiyatları’nda kayakçı Carrie Sheinberg, iki Alman kızakçının kendisine ‘altın madalya karşılığında beraber olma isteklerini’ ilettiklerini anlatmıştı. Sheinberg cevap olarak, ünlü kayakçı Tommy Moe’nun da altın madalyası olduğunu ve onunkini tercih edeceğini belirtmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.