1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞOFÖRE ÖFKE DİNMİYOR!
ŞOFÖRE ÖFKE DİNMİYOR!

ŞOFÖRE ÖFKE DİNMİYOR!

Safa Güngör’ün davası, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı!

A+A-

Ülkede büyük infial yaratan trafik kazasıyla ilgili yargılama sürecine girildi. Değirmenlik dağ yolunda, üç kişinin ölümüne, 7 kişinin de ağır yaralanmasına neden olmakla suçlanan Tır şoförü Safa Güngör’ün davası, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı

Emine UYSAL

Ülke genelinde büyük infial ve toplumsal tepkiye neden olan, üç kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı trafik kazasında, sanık Tır şoförü Safa Güngör, dün sabah olağanüstü güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarıldı.

Feci kazada yaşamını yitiren Denktaş Mutluel’in ailesi, 17 yaşındaki İlayda Yeliz Öztürk ve 16 yaşındaki Sude Demirkıran’ın anne, baba ve arkadaşları duruşmayı izledi.

Bazı aile yakınları mahkeme salonuna götürülen Safa Güngör’e saldırmak istedi. Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube, CÖŞ ve Adliye Şubesi ekipleri, olağanüstü güvenlik önlemi aldı ve aileleri engelledi.

Mahkeme salonunda da, duruşma anında da, aileler gözyaşlarını tutamadı.

Mahkemede söz alan Safa Güngör, “Davanın, avukatımın hazır olacağı bir tarihe ertelenmesini talep ediyorum” dedi.

Ömer Güran’ın başkanlığında Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanığın avukatı Erkan Enginsoy’un hazır olmaması nedeniyle davayı 24 Mart’a erteledi.

16 davadan yargılanacak

Safa Güngör, “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu üç kişinin ölümüne neden olma", “Yolun solunu tutmama”, “Dikkatsiz sürüş”, “Aşırı yorgun araç kullanma”, “Tehlikeli sürüş”, “Yol üzerinde bulunan düz beyaz çizgiye uymama (Yolun sağına geçme)”, “Sürati salim hadde indirmeme”, “Seyrüsefersiz araç kullanma”, “Tır aracı B işletme izinsiz kullanma”, “Dorseyi kayıt belgesiz, geçerli seyrüsefer ruhsatı olmadan ve sigorta kapsamaksızın sürme” suçları olmak üzere 16 ayrı suçtan yargılanacak.

Kaza nasıl olmuştu?

Kaza, 29 Kasım'da, saat 07.05'te, yönetimindeki NJ 338 plakalı birleştirilmiş Tır ile Değirmenlik - Girne anayolunun 8-9 kilometrelerinde, Girne istikametine doğru seyrederken, yolun solunu tutmadan, dikkatsizce ve tehlikeli bir şekilde yolun sağına geçip, o esnada Karaağaç'ta sakin Denktaş Mutluel'in yönetimindeki THP 570 plakalı otobüsle çarpışması sonucu meydana gelmişti.

Çarpışmadan sonra birleştirilmiş Tır, otobüsü altına alıp, yokuş yukarı 26 metre sürükledikten sonra, demir bariyerlere çarpıp, yerinden sökerek, doğu istikametinde bakar şekilde durabilmişti.

Kaza sonucu minibüs şoförü Denktaş Mutluel (E-57), minibüste yolcu olarak bulunan Sude Demirkıran (K-16) ve İlayda Yeliz Öztürk (K-17) olay yerinde feci şekilde yaşamını yitirmişti.

Kazada, Doğukan Hüryaşar (E-15) , Havva Kaymakamtorunları (K-17), Sude Dermal (K-16) Ferah Mutluel, Abdullah Korkmaz (E-18), Kamil Meşeli (E-17) ve Senem Töre (K-16) ise ciddi şekilde yaralanmıştı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.