1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞOFÖRLER KARAKOLLUK OLDU
ŞOFÖRLER KARAKOLLUK OLDU

ŞOFÖRLER KARAKOLLUK OLDU

Şoförler karakolluk oldu

A+A-

Öğrenci taşımacılığı yüzünden otobüs firmaları arasındaki anlaşmazlık gerginliğe dönüştü

Hakan YILDIRIM
Hacıyarım ve Tekarzum Seyahat İşletmeleri, Besim Özsezer işletmesinin kendi güzergâhlarından öğrenci aldığı gerekçesiyle geçtiğimiz Pazartesi eylem yaptı, eylem kavgayla noktalandı.


Hacıyarım ve Tekarzum Seyahat İşletmeleri şoförlerinin otobüsle yolu kapatmasının ardından Besim Özsezer olay yerine polisi çağırdı. Olay yerine gelen polisler eylem yapan tarafı vazgeçiremeyince eylem bir süre devam etti. Özsezer işletmelerinden Mert Özsezer, kullandığı otobüsle Gönyeli istikametinden gelirken bariyerlere takıldı, sonrasında şoförler arasında büyük kavga çıktı, olay karakolda son buldu.

“Hem darp edildim, hem tutuklandım”
Kendisine saldırıldığını iddia eden Özsezer işletmesi şoförü Mert Özsezer, “Biz Gönyeli istikametinden geldik. Bizi görünce büyük taş aldılar, polis bize kapıyı aç dedi. Kapıyı açınca üç kişi bizi darp etti.  Sonra dışardan birileri geldi ve ayırdı. Polis yolu açtırmadığı için kavga yaşandı” dedi.


Özsezer, ham darp edildiğini, hem de tutuklandığını sözlerine ekledi.
İşletme sahibi Besim Özsezer de açıklamasında, senelerdir çocuk taşıdıklarını söyledi ve izinlerinin olduğunu ifade etti.
Özsezer şöyle devam etti; “2 senedir ben taşıyorum, geçen sene ben taşıdım, bana bir kuruş ödemediler, diğerlerine ödediler. Ben mahkemeye de verdim. Siyasi yönden bir şey buluyorlar ve bu yaptıklarını yapıyorlar. “

“Mahkeme emrini hiçe sayıyorlar”
Konuyla ilgili Diyalog’a açıklama yapan Kemal Hacıyarim, 1974’ten bu zamana izinlerinin olduğunu dile getirdi. Hacıyarım, Pınarbaşı- Boğaz- Gönyeli güzergahın seferlerini 2011 yılına kadar kendilerinin yaptığını, 2011 yılında da “Dikmen tapu sınırından yolcu alınabilir” ibaresinin yazıldığını iddia etti. Hiç bir izinde böyle ibarenin olmadığının altını çizen Hacıyarım, 2011 yılında bölgede dolaşmaya başladıklarını söyledi.
Hacıyarım şöyle devam etti, “Oray 10 sitesinden başlayıp her noktaya girdiler. O zamanlar Boğazköy vardı, toprak yoktu.  2013 yılında dönemin Bakanı Ahmet Kaşif’e şikayet ettik, Kaşif yerinde inceledi ve yolcu alamaz dedi, izinleri iptal etti.  Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Boğaz- Polis Lojman- Canyolu izni verildi. Bizi mahkemeye verdiler, mahkemeyi kazandık.  İzinlere yolun karşısına geçmeyecek diye yasa geçti. Mahkeme emrini hiçe sayıyorlar. Okulun ilk günü eylem kararı aldık, yolu trafiğe kapatmayacak şekilde basın açıklaması yapmak istedik.  Gönyeli tarafından geldi Mert. Küfür etti. Oğlum da kavgaya karıştı. Polisin de kolu çıktı. Olayı başlatan Mert’tir. Bizim izinlerimiz 10 tane. O zaman biz de Dikmen’e girelim, siz de buraya girin. Ortak şirket kuralım dedik ona da gelmediler.”

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.