1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞÖFÖRÜ LANETLEDİ!
ŞÖFÖRÜ LANETLEDİ!

ŞÖFÖRÜ LANETLEDİ!

Şöförü lanetledi!

A+A-

Ülkede yıllardır turizm işletmeciliği yapan ve bir önceki Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı olan Mehmet Dolmacı, araç kiraladığı turistlerin yaptığı kaza sonrası polisin umursamaz tavrına isyan etti. Turistlere çarpıp kaçan kamyon şoförünü de lanetleyen Mehmet Dolmacı, “bu şartlarda turizm yapmak olası değil” dedi. Sisteme olan tepkilerini dile getiren Dolmacı yetkilileri göreve çağırdı.

Şoför durmadan kaçmış

Dolmacı beldede her yıl kutlanan Lapta Festivali için hazırlık yaparken telefonda kiralık araçlarından birinin kaza yaptığını öğrendiğini belirterek, polisin isteği üzerine evraklarını alarak polis merkezine gittiğini, ancak polis merkezine gittiğinde kazanın aracı kiralayan turistlerin değil, Lefkoşa-Alsancak istikametinde çevre yolu üzerinde seyrederken, plakası alınamayan bir çimento mikser kamyonunun çarpmasıyla olduğunu öğrendiğini ifade etti. Dolmacı konuşmasına şöyle devam etti:

“Araçlarına çarpılan Carla ve Chris Van Bavel çifti Allaha şükür ki kazayı ucuz atlatmışlar. Aracın tamamen pert olduğu kazayı sıyrıklarla atlatmışlar. Ancak işin üzücü yanı kazaya neden olan ve turistlerin ‘mavi kabinli’ dedikleri beton kamyonunun kazanın ardından durmayıp kaçması oldu. Ya bu insanlar orada hayati tehlikesi olan bir durum yaşasalardı ne olacaktı? Bu nasıl bir insanlıktır ki durmadan kaçmış bu şoför. Polis bana benim zararımın olmayacağını, ful sigorta olması dolayısıyla tazmin edilebileceğimi hatırlattı. Fakat kaçan aracın bulunmasının zor olduğunu, plakanın belli olmaması yüzünden kaçan aracın bulunamayacağını ifade etti.”

İstenirse bulunabilirdi

Yaşananların üzücü olduğunu niteleyen Mehmet Dolmacı, aslında burada iş yapan beton fabrikalarının belli olduğunu, aracın mavi kabini bulunduğunu, bu sebeple polisin yapacağı bir araştırmayla kaçan aracın bulunma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, bu umursamaz tavrı kınadı. Bu zihniyetle iş yerinin, canının veya malının emniyetinin sağlanamayacağını ifade eden Mehmet Dolmacı yaşananlara tepki gösterdi. Sorunun arabasının ful sigorta olmasıyla zararın karşılanacağını, ama esas üzerinde durulması gereken şeyin, o kazada turistlerin hayatını kaybedebilmesi ihtimali olduğuna vurgu yapan Dolmacı, derhal o kazaya neden olan kamyonun bulunmasını istedi.

Turizmi olumsuz etkiliyor

Bölgede iş yapan ve fabrikası o bölgede olan bu kazaya neden olan beton mikserinin istenirse bulunabileceğini, zira mavi renkli ve kaza izi bulunan bu bölgede iş yapan kaç kamyon olduğunu sorgulayan Dolmacı, “Dua etsinler ki kaza ucuz atlatıldı” dedi.

Ülkeye, tanımak ve tanıtmak için Türkiye Antalya’dan turizm gazetecilerinin geldiğini ve otellerinde konakladığını söyleyen Mehmet Dolmacı, daha iki gün önce gelen bu misafirlerin Girne-Lapta arasında çalışan dolmuşlardan şikâyet ettiklerini ve yollarda yaşanan olumsuzluklardan da korkarak dönüş tarihlerini erkene aldıklarını, bunun da turizmi olumsuz etkilediğini anlattı.

“Bir daha Kuzey Kıbrıs’a gelmeyiz”

Kazayı ucuz atlatan Hollandalı turistler Carla ve Chris Van Bavel, kaza sonrasında yaşadıklarına inanamadıklarını ve mucize eseri hayatta kaldıklarını, onarılamayacak hale gelen arabadan nasıl sağ çıkmalarına şükrettiklerini dile getirdiler. Kamyonların yollarda tehlikeli sürüş yaptığını, önceki gün kendilerini sıkıştıran kamyonun çok süratli gittiğini, çarptıktan sonra plakayı bile almaya fırsatlarının olmadığını anlatan çift, ancak mavi bir kabininin olduğunu hatırladıklarını söylediler. Ülkeye gelen turistler için KKTC’nin yollarının çok tehlikeli olduğuna vurgu yapan turistler, bir daha buraya gelmelerinin çok zor olacağını söylediler.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.