1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SOĞUK ALGINLIĞI SANDI, BAŞINA GELMEYEN KALMADI!
SOĞUK ALGINLIĞI SANDI, BAŞINA GELMEYEN KALMADI!

SOĞUK ALGINLIĞI SANDI, BAŞINA GELMEYEN KALMADI!

SOĞUK ALGINLIĞI SANDI, BAŞINA GELMEYEN KALMADI!

A+A-

İngiltere'de yaşayan 34 yaşındaki Alex Lewis, soğuk algınlığına yakalandığını düşünerek hastaneye gitti ancak sorun sandığından da büyüktü... Ağzını, kol ve bacaklarını kaybeden Lewis ameliyat oldu.

Treptokok bakterileri deride ve boğazda sık sık rastlanıyor ancak bu bakteri türünün iki ölümcül türü bulunuyor. Lewis'in vücudunu insan yiyen bir bakteri türü sarmıştı... Bu yüzden Lewis’in iki bacağı ve bir kolu kesildi. Yüzünde, özellikle ağız bölgesinde, yaralar oluştu.

Bir çocuk babası olan Lewis, sol kolu ve iki bacağı kesildikten sonra 1 hafta komada yattı. 3 yaşındaki oğlu Sam, yaralar içinde yatan babasını ilk gördüğünde dudaklarında çikolata lekesi kaldığını sandı.

Doktorların yaşama şansının yüzde 3 dediği Lewis ameliyat oldu. Omzundan bir parça alınarak dudaklarına dikilen ameliyat 20 saat sürdü. Hızlı iyileşen Lewis doyasıya güleceği günleri dört gözle bekliyor.

A grubu streptokok bakterisinden kaynaklanan bu enfeksiyonhastalığı, dünyada 33 binde bir insanda görülüyor. Antibiyotiktedavisiyle kontrol altında tutulmaya çalışılan hastalık sonucu, birçok organ zarar görebiliyor.

Star

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.