1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. SOĞUK HAVAYA KARŞI BİTKİ ÇAYI!
SOĞUK HAVAYA KARŞI BİTKİ ÇAYI!

SOĞUK HAVAYA KARŞI BİTKİ ÇAYI!

Soğuk havaya karşı bitki çayı!

A+A-

Havaların soğumaya başlamasıyla, bitki ve meyve çayları tüketiminde de artış yaşanıyor. Tüketicilerin bu dönemde, mevsimin olumsuz etkilerinden korunmak amacıyla bitki ve meyve çaylarına yöneldiğini belirten Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, açıkta satılan ürünlerle ilgili önemli bir uyarıda bulundu.

Yurdagül, “Açıkta satılan bitkilerin kontrollü bir üretim standardı yoktur. Oysa çay formatına getirilen bitkilerin sağlıklı özelliklerinden faydalanabilmek için üretim ve ambalaj koşullarının kalite güvence sistemlerine uygun olması gereklidir. Ürünlerin Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak analizlerden geçmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle MÜMSAD olarak, el değmeden hijyenik koşullarda üretimi ve ambalajlaması yapılan, güvenilir firmaların poşetli bitki ve meyve çaylarını tavsiye ediyoruz” dedi.
Kış mevsimi yaklaşırken tüketiciler, mevsimin olumsuz etkilerini azaltmak ve farklı lezzet deneyimleri yaşamak için bitki çaylarına başvuruyor. Doğadan, Lipton ve Martin Bauer gibi bitki ve meyve çayları pazarının önemli temsilcilerini aynı çatı altında buluşturan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği’nin (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, soğuk havaların etkisiyle bitki çayı tüketiminin arttığını belirterek, sektörle ilgili önemli bilgiler verdi.

Bitki çayları sağlık trendi oldu

Bitki ve meyve çaylarının, sağlıklı yaşam bilincinin yaygınlaşmasıyla mutfak ürünlerinin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirten Metin Yurdagül şunları söyledi: “Tüketicilerin yaşam kalitesine katkı sağlayan bitki çayları, Amerika ve Avrupa’da büyük bir yaygınlık kazanırken, ülkemizde de bir sağlık trendi haline geldi. Özellikle havaların soğumaya başlamasıyla ve kış döneminde bu ürünlere olan ilgi artıyor. Türkiye’de 2010 yılında 560 milyon poşetlik bir hacme sahip olan bitki ve meyve çayları pazarı, 2016 yılında 900 milyon poşet büyüklüğüne geldi. Başka bir ifadeyle, yılda 1600 tonun üzerinde, 45 milyon kutu poşetli bitki ve meyve çayı tüketiliyor.” MÜMSAD olarak temel amaçlarının, poşetli bitki ve meyve çaylarını tanıtmak ve daha fazla tüketiciyle buluşturmak olduğunu vurgulayan Metin Yurdagül, şirketlerin önümüzdeki 5 yıl içinde bugün yüzde 35 olan hane penetrasyon seviyesini yüzde 40’a getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ürünler Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olmalı

Metin Yurdagül açıklamasında, açıkta satılan bitki ve meyve çaylarına karşı uyarıda bulundu. Kontrolsüz ve herhangi bir denetimden geçmeden tüketicilere sunulan, açıkta satılan ürünlerin sektördeki en temel problem olduğunu söyleyen Metin Yurdagül, görüşlerini şöyle ifade etti: “Açıkta satılan bitkilerin kontrollü bir üretim standardı yoktur. Oysa çay formatına getirilen bitkilerin sağlıklı özelliklerinden faydalanabilmek için üretim ve ambalaj koşullarının kalite güvence sistemlerine uygun olması gereklidir. Ürünlerin Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak analizlerden geçmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle MÜMSAD olarak, el değmeden hijyenik koşullarda üretimi ve ambalajlaması yapılan, güvenilir firmaların poşetli bitki ve meyve çaylarını tavsiye ediyoruz.”

Soğuk havalarda hangi çaylar içilmeli?

MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, tüketicilere bitki çayı önerilerinde de bulundu. Yurdagül, kışın olumsuz etkilerinden korunmak için; Ihlamur, Kuşburnu, Ekinezya, Zencefil, Adaçayı ve Yeşil Çay içmeyi önerdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.