1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOĞUK ZİNCİRİN HALKASI ÇATLADI
SOĞUK ZİNCİRİN HALKASI ÇATLADI

SOĞUK ZİNCİRİN HALKASI ÇATLADI

Soğuk zincir sistemi için süt üretimi yapan Pınarlılı Mehmet Güler...

A+A-

Soğuk zincir sistemi için süt üretimi yapan Pınarlılı Mehmet Güler, SÜTEK’in üretilen sütün tamamını almaması nedeni ile isyan etti. Hayvancılar Birliği sorunun çözümü için devreye girdi.

Sağlıklı süt üretimi için 10 yıldır soğuk zincir sistemi ile üretim yapan Pınarlılı Mehmet Güler, Süt Endüstri Kurumu’nun üretilen sütün tamamını almadığı gerekçesi ile isyan etti. Yaklaşık 1 aydır ürettiği sütün bir bölümünü “sıcak süt” olarak SÜTEK’e göndermek zorunda bırakıldığını iddia eden Güler, “Tankerin süt alım ünitesinde arıza olduğunu söylüyorlar. 1 ay içinde bir arıza giderilemez mi? 1 aydır ürettiğim sütün bir bölümünü soğuk zincire dahil edemediğim için daha ucuz ödenemiyorum. Bu durum kabul edilemez” dedi.

Süt kalitesi etkileniyor

Ürettiği sütün toplandığı buzluklu deponun başında Havadis muhabirine 1 aydır yaşadığı sıkıntıyı anlatan Mehmet Güler, kendi sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasına rağmen, sütü oradan alarak kuruma ulaştıran tankerdeki arıza nedeni ile sütünün tamamen alınamamasının yanı sıra alınan süte de su karıştığını iddia etti. Güler, ilerleyen günlerde ürettiği sütte su olduğu gerekçesi ile kurumdan farklı bir ceza ile karşılaşma endişesinde olduğunu da dile getirerek, SÜTEK’i üreticinin sorunlarına ilgi göstermemekle suçladı.

Günlük üretim bin 400 litre

Günlük üretiminin bin 400 litre olduğunu anlatan süt üreticisi Mehmet Güler, yaşanan bu soruna çözüm ararken, kurum yetkililerinin kendisine “sorun çözülene kadar günlük 500 litre sütünün soğuk zincirle alınabileceğini” söylediğini öne sürdü. Güler, üretilen sütün tamamı alınmadığı için depolarının dolup taştığını ve işletmesinin zarara uğradığını kaydetti. 60 bin Euro’ya kurduğu sistemin tanker nedeni ile işlevsiz kaldığını ifade eden Güler, “Yeniden testilere süt dolduracaksak bu parayı niye harcadık, bu sistemi niye kurduk?” diye sordu.

Naimoğulları devrede

Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Besleyiciler Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, sorunun çözümü için devreye girdi. Naimoğulları, benzer bir şekilde bir üreticinin daha sorun yaşadığını belirterek kurum yetkilileri ile üreticileri ve sütü toplayan tanker sürücüsünü yarından itibaren bir araya getireceklerini ve sorunun çözümü için yapılabilecekleri tespit edeceklerini söyledi. yaşanan soruna ilişkin görüşlerini sormak için ulaştığımız Naimoğulları, konunun bu güne kadar bilgisine gelmediğini bu tür sorunları çözmenin asli görevleri arasında yer aldığını söyledi. Naimoğulları, söz konusu üretici ile temasa geçerek sorunun detaylarını öğrendikten sonra çözüm üretmek için bir toplantı organize ettiğini, bu toplantıdan çözüm çıkacağına emin olduğunu vurguladı. 

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.