1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "SOĞUKLA" MÜCADELE
"SOĞUKLA" MÜCADELE

"SOĞUKLA" MÜCADELE

Ülkelerindeki şiddetten kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeliler, dondurucu soğuklar karşısında ölüm kalım savaşı veriyor.

A+A-

İÇ SAVAŞTAN KAÇARAK LÜBNAN'A SIĞINAN SURİYELİLER, DONDURUCU SOĞUKLAR KARŞISINDA ÖLÜM KALIM SAVAŞI VERİYOR

SURİYELİ SIĞINMACI EBU HALİD:

"SURİYE'DE ÖLÜMDEN KAÇARAK BURAYA SIĞINDIK, ANCAK BURADA DA SOĞUKTAN ÖLECEĞİZ"

Ülkelerindeki şiddetten kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeliler, dondurucu soğuklar karşısında ölüm kalım savaşı veriyor.

Uluslararası ve yerel yardım kuruluşlarının sayıları 50 bine ulaşan Lübnan'ın dağlık bölgelerindeki sığınmacıların asli ihtiyaçlarını karşılamak için başlattığı "kış projesi"nin başarısız olduğu belirtiliyor. Lübnan'ın doğusundaki Arsal bölgesindeki kamplarda kalan Suriyelilerin, yaşam için gerekli standartların asgarisinden dahi yoksun durumda oluşunun bu durumun en önemli göstergesi olduğu ifade ediliyor.

7 çocuğuyla birlikte Humus'un El-Kusayr bölgesinden gelerek Arsal'daki çadırın içinde yaşam mücadelesi veren Suriyeli Ebu Halid (48), kendilerine gerekli ilginin gösterilmediğinden yakınıyor.

"Suriye'de ölümden kaçarak buraya sığındık ancak burada da soğuktan öleceğiz" diyen Ebu Halid, Arsel'in Suriye'deki iç savaştan kaçış süreçlerinde dördüncü durakları olduğunu dile getirerek, "İlk önce Kusayr'daki evimizi terkederek, Şam'ın Nebek beldesine kaçtık. Oradan Rima'ya sığındık. Rima'da savaşın şiddeti artınca Arsal'a geldik" şeklinde konuştu.

"ÇOK ÜŞÜYORUM"

Yahya el-Muhacir (75) ise soğuklar nedeniyle çadırından çıkamadığını, ısınmak için ne yakıt, ne soba ne de battaniyeleri olduğunu dile getirerek, "Çok üşüyorum" dedi.

Bir önceki geceyi "tam bir felaket" olarak nitelendiren Mahmud adlı sığınmacı, "Daha önce böyle bir buzlanma görmemiştim" ifadesini kullandı.

Bulduğu odunlarla ısınmaya çalıştığına dikkati çeken Mahmud, "100 litre yakıtımız olsa bile çok da faydası olmayacak. Yaşadığımız çadırlar, rüzgar ve soğuktan bizi korumuyor" diye konuştu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin verilerine göre Lübnan'da 842 bin kayıtlı mülteci bulunuyor. Lübnan makamları ise Suriyelilerin sayısının 1 milyon 200 bini aştığını kaydediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.