1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOĞUKTA, EVSİZ VE AÇ...
SOĞUKTA, EVSİZ VE AÇ...

SOĞUKTA, EVSİZ VE AÇ...

SOĞUKTA, EVSİZ VE AÇ...

A+A-

Surlariçi Yenicami Mahallesi’nde uzun yıllardır kirasında bulunan evden kira bedelini ödeyemediği için çıkarılan Gürcan Döner, 5 aydır eşyaları ile birlikte sokakta yaşıyor. Eşinden dört yıl önce boşanan Döner, çaresizliğine ve kimsesizliğine ağlıyor.

Gürcan Döner, devletten aldığı 700 TL engelli maaşı ile ancak da karnını bile doyuramadığını belirterek aylık kazancı ile bir ev tutup yaşamını idame ettirmesinin mümkün olmadığını söyledi. KKTC yurttaşlığını uzun yıllar önce aldığını belirten Döner, devletten ve hayırseverlerden yardım istedi.

dsc_1899---copy.jpg

Aylardır çalmadığı kapı bırakmadı

Gürcan Döner çıkarıldığı evin karşısına eşyaları ile birlikte baraka kurdu ve yaşamaya başladı. Yaklaşık 5 aydır bütün kurumlara gidip yardım istediğini ancak kendisine olumlu veya olumsuz kimsenin yanıt vermediğini belirten Dönerci, çaresizliğine yenik düştü. Gözü yaşlı adam Çalışma Dairesi, Sosyal Yardım Dairesi ve birçok kuruma gittiğini ancak kapıdan geri çevrildiğini iddia etti.

Sağlığı ile birlikte işleri de bozuldu

Uzun süre Lefkoşa’da restoran işletmeciliği yaparak geçimini sağlayan Döner, karaciğerinde ortaya çıkan bir hastalık sebebi ile bir süre sonra çalışamaz duruma geldi. Gürcan Döner’in işleri de sağlığı ile birlikte bozuldu.

Kirada kaldığı evden atılan çaresiz adama, kısa süre önce siroz başlangıcı teşhisi koydular. 

dsc_1906.jpg

“Eşyalarımın birçoğu çalındı”

Sesini duyurmaya çalışan 55 yaşındaki Gürcan Döner, sokakta kalan eşyalarının birçoğunun çalındığını ve geceleyin üstünü örtmek için bir battaniyesinin bile olmadığını anlattı. Gürcan Döner yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Yağmur çamur sıcaklar 5 aydır atıldığım evimin önüne baraka kurdum ve yaşamaya çalışıyorum. Devlet beni görmüyor, belediye başkanı Mehmet Harmancı ve personeli benim bu sokakta yaşadığımı biliyor. Kimsenin vicdanı sızlayıp bana yardım eli uzatmıyor. Barakadan ayrıldığım anda açıkta olan eşyalarım çalınıyor. Yorganım vardı hepsini çaldılar. Her akşam komşular pişirdikleri yemekten bir tabakta bana veriyorlar. Hayret edilecek bir durum, hiçbir yetkilinin vicdanı sızlamıyor.”

foto-01---copy.jpg

Döner: Bir çare artık yeter

Gürcan Döner, şöyle devam etti: “18 hafta bitti hiçbir yetkili kişi bana elini uzatmadı ve ben hala sokaktayım. Elim ayağım tutmuyor aldığım 700 TL’lik maaşla geçinmeye çalışıyorum. Geçmişte restoran işletmeciliği yapıyordum.

Beş ay önce ev sahibim beni evden attı. Eşyalarımla birlikte sokakta kaldım. Gidecek yerim, başımı sokacak bir dam olmadığı için de çareyi sokakta yaşamakta buldum.

Havadis aracılığı ile devlet yetkililerine ve Kıbrıs halkına bir kez daha sesleniyorum. Bana yardım eli uzatsınlar. Yazı bir şekilde atlattım. Kıs geldi yağmurlar başladı geceleyin çok soğuk nasıl sokakta yaşayacağımı bilemiyorum.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.