1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ŞOK! CENAZELER KARIŞTI...
ŞOK! CENAZELER KARIŞTI...

ŞOK! CENAZELER KARIŞTI...

Şok! Cenazeler karıştı...

A+A-

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden ve yaşanan karışıklık üzerine Balıkesir'de toprağa verilen Sami Yıldırım, ailesinin durumu fark etmezi üzerine savcılık izniyle açılan mezardan çıkarılıp, toprağa verilmek üzere İzmir Kınık'a getirildi

Soma'daki maden faciasından vefat eden iki kardeşten Sami Yıldırım'ın cenazesinin yanlışlıkla Balıkesir'in İvrindi İlçesi'nde toprağa verildiğinin belirlenmesi üzerine, cenazesi mezarından çıkartılarak İzmir'in Kınık ilçesindeki Elmadere Köyü'ne getirildi.

Soma'daki maden faciasında yaşamlarını yitiren Sami ve İlkay Yıldırım'ın kardeşlerin cenazelerini teslim almak isteyen yakınları, Sami Yıldırım'ın karışıklık sonucu Balıkesir'in İvirndi İlçesi'ne bağlı Kayapa köyüne gönderildiğini öğrendi.

Baba Hasan Yıldırım, Kayapa köyünde oğlunun defnedildiğini öğrenince, cenazenin kendisine teslim edilmesi için savcılığa başvurdu. Savcılık kararıyla açılan mezardan çıkarılan Sami Yıldırım'ın cenazesi, yakınları tarafından İzmir'in Kınık İlçesi'ne bağlı Elmadere köyüne getirildi. Sami ve İlkay Yıldırım'ın annesi Senem Yıldırım, maden kazasında 2 oğlunu kaybettiğini, bu acının ardından oğlunun cenazesinin karışmasıyla başka bir acı daha yaşadığını belirtti.

Senem Yıldırım, "Kara maden 2 oğlumu aldı, ben ne yapacağım" diyerek gözyaşı döktü. Soma'daki faciada yaşamlarını yitiren Sami ve İlkay Yıldırım'ın yanı sıra Hüseyin Kılıç, Hüseyin Kılıç, Turgut Yılmaz, Doğan Yıldırım, Sezai Kılıç, Bilal An, Erol Uysal ve Ersan Çetin'in cenazeleri Elmadere köyünde bugün düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. Aynı köyden maden işçisi Ahmet Güven'in ise dün toprağa verildiği öğrenildi.

Vatan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.