1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ŞOK! ÇIRILÇIPLAK SOKAKTA...
ŞOK! ÇIRILÇIPLAK SOKAKTA...

ŞOK! ÇIRILÇIPLAK SOKAKTA...

ŞOK! Çırılçıplak sokakta...

A+A-

Nudist eğlence düşkünleri ABD'nin San Francisco şehrindeki Castro semtinde çırılçıplak bir şekilde yaptıkları gösteriyle 'Summer of Love'u kutladı. Kalabalık, 2012'de alınan''cinsel organlarını açıkta bırakacak'' şekilde dolaşmaları yasaklayan kararı protesto etti.

Birçok katılımcının kafasını tuhaf şapkalar süslerken giyinmiş olarak sadece yoldan geçen vatandaşlar ve fotoğrafçılar görüldü.

Gazetevatan'ın haberine göre, İzin verilen gösteri, 2012 yılında kent meclisinden Scott Weiner tarafından yürürlüğe konan San Francisco çıplaklık yasağına karşı önde gelen figürlerden biri olan çıplak aktivist Gypsy Taub tarafından organize edildi.

1-017.gif

Taub, festivali 'Summer of Love'un 50. yıldönümüne ve "eşi benzeri görülmemiş boyutlardaki manevi uyanış"a adayarak konusundaki şenlikleri resmen adamak üzere küçük kalabalığa bir konuşma yaptı

Taub'un NSFW web sitesinde yayınlanan konuşmasında, "Summer of Love 60'lı yıllarda başlamıştı, ancak hiç bitmedi" dedi.

Göstericilerin elindeki dövizlerde "vücudunu sev, seçimlere özgürlük" gibi sloganlar dikkat çekti.

2-167.jpeg

San Francisco'da kent meclisi 2012'de kamuya açık yerlerde çıplak dolaşmayı yasaklayan bir karar almıştı.
11 üyenin katıldığı ve 5'e karşı 6 oyla alınan yasak kararı uyarınca beş yaşın üzerindekilerin kamuya açık alanlarda ''cinsel organlarını açıkta bırakacak'' şekilde dolaşmaları yasaklanmıştı.

4-037.jpeg

Kent yetkililerinden Scott Wiener, ''özgürlük, ifade etme hürriyeti ve tahammül gösterme ilkelerinin her şeyin serbest olduğu anlamına gelmeyeceğini'' savunmuş, Castro semti ve San Francisco, özgürlük, ifade hürriyeti ve tahammül kenti olduğunu kaydederken, ''Ancak kamuya açık yerlerimiz herkese açık ve sonuç olarak asgari davranış standartları beklememiz uygun olacaktır'' demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.