1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Şok! Civa çıktı..
Şok! Civa çıktı..

Şok! Civa çıktı..

Bebeklerin de sağlığını tehdit ediyor...Hergün kulanıyoruz..

A+A-

Cilt kreminde civa çıktı
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun bu yılın ilk üç aylık döneminde yaptığı 336 kozmetik ürün incelemesinde, 170 ürünün "teknik düzenlemeye aykırı", 138'inin ise "güvensiz"  olduğu belirlendi. Güvensiz olduğu tespit edilen ürünler arasında, bebekler için kullanılan pişik önleyici kremler, yüz maskeleri, gece-gündüz kremleri, maskaralar ve taklit parfümler yer aldı. Cilt bakımında kullanılan leke giderici kremde, bir tür ağır metal olan ve toksik etkileri bulunan civa tespit edildi

Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve  Tıbbi Cihaz Kurumunun bu yılın ilk üç aylık döneminde yaptığı 336 kozmetik ürün incelemesinde, 170 ürünün "teknik düzenlemeye aykırı", 138'inin ise "güvensiz"  olduğu belirlendi.

AA muhabirinin Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan edindiği bilgiye  göre, tıbbi cihaz ve kozmetik denetimlerinde ilk üç aylık dönemde 336 kozmetik  ürün ve 573 tıbbı cihaz incelendi.

Denetimde, 339 kozmetik ürünün mercek altına alındı ve 70 ürün "teknik  düzenlemeye aykırı", 138 ürün de "güvensiz" bulundu.

Kurum tarafından "teknik düzenlemeye aykırılık" gerekçesiyle ilgili  firmalara 119 bin 663 lira, "güvensizlik" gerekçesiyle 90 bin lira, "mevzuata  uygun olmadığı" gerekçesiyle 70 bin lira olmak üzere 279 bin 663 lira para cezası  ile ürün geri çekme, imha iş ve işlemleri de uygulandı.

Güvensiz olduğu belirlenen ürünler arasında bebekler için kullanılan  pişik önleyici kremler, yüz maskeleri, gece-gündüz kremleri, maskaralar ve taklit  parfümler yer aldı. Cilt bakımında kullanılan leke giderici bir kremde, bir tür  ağır metal olan ve toksik etkileri bulunan civaya rastlandı.

531 BİN LİRA CEZA

Ocak-Şubat-Mart 2016 döneminde 573 tıbbı cihaz da denetlendi.  Ürünlerin 267'sinin "uygunsuz", 30'unun ise "güvensiz" olduğu tespit edildi.

Güvensizlik gerekçesiyle firmalara 531 bin lira para cezası kesildi.  Kurumun denetim ağına takılan güvensiz  ve uygunsuz ürünler arasında ameliyat  aletleri,  vücut analizörü, kan ayrıştırıcı kitler, şırıngalar, alçılı sargılar  ve oksijen cihazları bulunuyor.

Geçen yıl yapılan denetimlerde bin 272 kozmetik üründen 937'sinin  "teknik düzenlemeye aykırı", 119 ürünün "güvensiz" olduğu belirlenmiş, ilgili  firmalara 1 milyon 570 bin 472 lira para cezası verildi.

Tıbbi cihaz alanında da 2 bin 873 tıbbi cihaz ürününden bin 215'i  "uygunsuz", 101'inin "güvensiz", 9'unun da "teknik düzenlemeye aykırı" olduğu  kayıtlara geçirildi, ilgili firmalara 1 milyon 724 bin 253 lira ceza kesildi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.