1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞOK EDEN GELİŞMELER!
ŞOK EDEN GELİŞMELER!

ŞOK EDEN GELİŞMELER!

Mahkeme kalktı oturdu!

A+A-

 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2012 yılında yaşamını yitiren Alkın Coşkun’un ölümüyle ilgili yargılanan Kezban Yönlüer’in davasında dün ilginç gelişmeler yaşandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Peri Hakkı, huzurunda görüşülen duruşmaların dünkü oturumunda savunmanın ortaya attığı iddia mahkeme salonunu karıştırdı. Kanıtlarının çalındığını öne süren avukat Emre Kadri’nin şikâyeti ile başlayan olay şöyle gerçekleşti. İddia makamı dünkü duruşmada olayla ilgili dört farklı CD’yi mahkemeye sunacaktı.

İlk CD sunulduktan sanığın avukatı Emre Kadri itiraz etti. Kadri, iddia makamının sunduğu CD’deki görüntülerin kendi elinde bulunan görüntülerden farklı olduğunu öne sürdü. İtiraz üzerine mahkeme heyeti, CD’yi izledi. İzlenen CD’lerin  iddia edildiği gibi farklı olmadığı görüldü. Bunun üzerinde emare olarak zabıtlara geçti.

İddia makamı bu kez de ikinci CD’yi mahkemeye emare olarak sundu. Avukat Emre Kadri, ikinci görüntünün de sunulmasına itiraz etti. Mahkeme heyeti, CD’lerin savunma ve iddia makamı tarafından incelenmesi için duruşmaya 15 dakika ara verdi. Aradan sonra yeniden başlayan duruşmada, Avukat Kadri, masasında duran CD’lerin birinin kendisine ait olmadığını, asıl CD’nin çalındığını iddia etti.

Salonda arama yapıldı

İddia üzerine mahkeme heyeti, salon kapılarının kapatılmasına emir vererek polis eşliğinde salonda arama yaptırdı. Tanık polisin mahkemeye sunacağı emare dosyası da arandı. Emare olarak sunulacak CD’ler incelenmek üzere alındı.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, CD’lerin uzmanlar tarafından incelendiği ve savunmanın iddia ettiği gibi CD’lerin çalınmadığı, tanık polis Evrim Belge dosyasındaki kanıtların iddia makamına ait olduğu tespit edildi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.