1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞOK! GÖREVDEN ALINDILAR
ŞOK! GÖREVDEN ALINDILAR

ŞOK! GÖREVDEN ALINDILAR

BAKANLAR KURULU KARARLARI...

A+A-

BAKANLAR KURULU ELEKTRİK SANTRALLERİ İÇİN, YÜZDE 1 KÜKÜRT İÇEREN YAKIT ALMA SÜRESİNİ UZATTI 

“AMAÇ FİYAT FARKINI VATANDAŞA YANSITMAMAK”

SERBEST LİMAN VE BÖLGE YÖNETİM KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİNDEN BAZILARI GÖREVDEN ALINDI

Bakanlar Kurulu, elektrik santrallerinde kullanılan ve yüzde 1’in üzerinde kükürt içeren yakıt alma süresini 1 Ocak 2016’ya kadar uzattı.

Bakanlar Kurulu’ndan yapılan açıklamada bu kararın; çeşitli sebeplerden dolayı adaya getirilemeyen yüzde 1’in altında kükürt içeren yakıtın adaya getirilmesini sağlamak ve mevcut yakıta göre daha pahalı olan bu yakıtın fiyat farkının vatandaşa yansıtılmaması amacıyla alındığı belirtildi. 

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, bugün, Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları açıkladı. 

Bakanlar Kurulu, elektrik santrallerinde kullanılan yakıt ile ilgili daha önce alınan “yüzde 1’in altında kükürt içerecek” kararını, 1 Temmuz 2015’ten 1 Ocak 2016’ya erteledi.

Açıklamada, bu karara gerekçe olarak, yakıtın adaya getirilmesinde yaşanan sıkıntılar ile daha pahalı olan bu yakıtın fiyat farkının vatandaşa yansıtılmaması gösterildi.

Bakanlar Kurulu Serbest Liman ve Bölge Yönetim Kurulu Üyelerini de görevden aldı. Buna göre, Serbest Liman ve Bölge Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Hüda Hüdaverdi ile üyeler Halil Talaykurt, Hüseyin Özcafer, Ahmet Tamkan görevden alındı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.