1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ŞOK! HASTALIĞINI GİZLEMİŞ...
ŞOK! HASTALIĞINI GİZLEMİŞ...

ŞOK! HASTALIĞINI GİZLEMİŞ...

Çok önemli ayrıntıyı gizlemiş...

A+A-

Germanwings uçağını düşüren pilot hastalığını gizlemiş

Germanwings uçağını kasten düşürdüğü açıklanan ikinci pilot Andreas Lubitz'in, hastalığına ilişkin doktor raporunu işvereninden ve çalışma arkadaşlarından gizlediği ortaya çıktı.

Alman savcılar, 28 yaşındaki Lubitz'in evinde, yırtılmış halde bulunan belgelerde belirtilen hastalığın ne olduğunu açıklamadı.

Reuters'ın haberine göre, Düsseldorf savcılığından yapılan açıklamada, "Çalışamayacağına ilişkin belgeler var. Uygun tibbi tedavi önerisinin de yer aldığı bu belgeler yırtılmış halde bulundu" denildi.

Savcılar, Lubitz'in elindeki raporun, uçağın düştüğü günü de kapsadığını ifade etti.

İNTİHAR NOTU YOK
Lubitz'in evinde intihar mektubuna ya da itiraf notuna rastlanmadığı açıklandı. Ayrıca, olayın siyasi veya dini arka planı olduğuna dair bir ipucu da bulunmadığı belirtildi.

Ele geçirilen dokümanların değerlendirilmesinin birkaç gün alacağı açıklandı.

DEPRESYON İDDİASI
Söz konusu belgeler, Alman polisinin, Lubitz'in ailesiyle birlikte kaldığı Montabaur kasabasındaki evinde ve Düsseldorf'taki dairesinde yaptığı aramalarda bulundu. Alman basınında çıkan haberlerde Lubitz'in 2009'da yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle pilotluk eğitimine bir süre ara verdiği iddia belirtilmişti.

Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransız Alpleri'nde düşmüştü. Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra Lubitz'in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" açıklamıştı.

esyalar.jpg

Alman polisi, aramalarda Lubitz'in bilgisayarının da bulunduğu çeşitli eşyaları alıp götürdü.

esyalar2.jpgLubitz'in ailesiyle birlikte kaldığı evden çıkarılan eşyalar

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.