1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ŞOK! HIZLA YAKLAŞIYORLAR
ŞOK! HIZLA YAKLAŞIYORLAR

ŞOK! HIZLA YAKLAŞIYORLAR

Akdeniz'e sadece 150km kaldı..

A+A-

ŞİD, gözünü Akdeniz'e dikti
Son günlerde Suriye’de Kürt ve Türkmen bölgelerine saldırılarını artıran terör örgütü IŞİD, batıya doğru ilerlemeye başladı. Örgüt Akdeniz’e açılmak amacıyla Türkiye’ye yakın bazı bölgeleri de ele geçirdi.
Irak Şam İslam Devleti militanlarının Suriye'nin kuzeyinde ilerledikleri ve Öncüpınar sınır kapısına yaklaştıkları bildirildi. Çatışmadan kaçan Suriyeliler ise Türkiye sınırına dayandı.
IŞİD'in bu kazanımlarla Halep'e ikmal yolunu keseceği, ayrıca Türkiye'ye yeni bir göç dalgasının başlayabileceği kaydediliyor.Çatışmaların şiddetlenmesiyle, yaklaşık 500 Suriyeli Şanlıurfa sınırına geldi. Türkiye'ye sığınmak isteyen grup, sınır hattında bekleyişini sürdürüyor. Ancak geçişe izin vermeyen güvenlik güçleri, Suriyelilere mayınlı alandan uzak durmaları için uyarılarda bulunuyor.

Suriye'nin büyük bölümünü ele geçiren terör örgütü IŞİD, hem kuzeydeki Kürt bölgelerini hem de daha güneydeki Türkmenlerin yoğun olduğu bölgeyi tehdit etmeye başladı. Bomba yüklü araçlarla Kürt bölgesindeki Savran kasabasını ele geçiren IŞİD, daha kuzeyde bulunan Kürt yerleşimi Afrin’e doğru ilerliyor. Suriyeli muhaliflerin denetimindeki ve Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Halep civarındaki bazı bölümler de işgal edilmiş durumda. Batıya, Akdeniz’e doğru ilerleyişini her geçen gün devam ettiren örgütün amacına ulaşmasına 150 kilometre kaldı.

Suriye Türkmenleri Derneği temsilcisi Tarık Cevizci, “IŞİD, bölgedeki 50 bin nüfuslu Tel Rifat ve Marea kasabalarını ele geçirmek istiyor. IŞİD’in önemli bir komutanı öldürüldü. Örgüt bu yüzden kin duyuyor” dedi. Bölgede, nüfusları bin ila 5 bin arasında değişen onlarca Türkmen bölgesi olduğunu belirten Cevizci, “Çatışmalar uzun sürerse yön Türkiye’ye çevrilecek gibi görünüyor” dedi. Kilis’te 60 bin kişilik yeni çadırkent hazırlığına başlandığı da belirtildi.

TÜRKİYE’YE YAKLAŞTILAR

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD militanlarının Halep ile Kilis arasındaki Öncüpınar sınır kapısı yakınlarında bazı bölgeleri ele geçirdiklerini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.