1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞOK İTİRAFLAR SÜRÜYOR
ŞOK İTİRAFLAR SÜRÜYOR

ŞOK İTİRAFLAR SÜRÜYOR

Kürtaj davasında ....

A+A-

Kürtaj davasında tanık olarak dinlenen Aziz Doğgün, fetüsleri gömmek için 200-300 TL aldığını, fotoğraflarını çekip Dr.Karagözlü’ye gönderdiğini söyledi

Çiğdem AYDIN
Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülen kürtaj skandalının ön duruşmalarında dinlenen tanıkların şok itirafları sürüyor. Duruşmanın dünkü oturumunda dinlenen tanık Aziz Doğgün, fetüsleri gömmek için 200-300 TL aldığını, fotoğraflarını çekip Dr. Fahri Karagözlü’ye gönderdiğini söyledi. Olayla ilgili tutuklanan ve yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan Cemaliye Ölmez ile Aziz Doğgün iddia makamının tanığı olarak kürsüye çıktı.
Duruşmada sanıklar  Dr. Mehmet Tunçbilek, Dr.Verda Tunçbilek,  Ebe Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan, Dr. Fahri Karagözlü ve Anastezi Uzmanı Dr. Rasıha Serdaroğlu, avukatlar ve iddia makamı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu.
İlk olarak tanık kürsüsüne çıkan Cemaliye Ölmez, Ada Hospital Hastanesi’nde 2013 yılından itibaren hasta danışmanı olarak görev yaptığını belirterek, Fahri Karagözlü’nün kürtaj işlemleri yaptığını ancak hastaların isimleri ile işlemler karşılığında aldığı ücreti kimseyle paylaşmadığını söyledi.

“Fetüsün fotoğraflarını çekip Karagözlü’ye gönderdik”
Ölmez, 34 haftalık fetüsün işlemin ertesi günü Aziz Doğgün ile birlikte Zeyko Yağ Fabrikası civarına gömdüklerini, gömme işleminin öncesi ve sonrasına ait fotoğraflar çekip Whatsaap ile Fahri Karagözlü’ye gönderdiğini ifade etti.
Ölmez, iki kez fetüs gömme işlemi yaptığını anlatarak, yapılan gömme işlemlerinden hastanede çalışan herkesin haberinin olduğunu söyledi.

“Polis sorunca her şeyi anlattım…”
Ölmez’in ardından tanık kürsüsüne çıkan Aziz Doğgün ise 25 Şubat tarihinde polis ekiplerinin hastaneye geldiğini, kendisinden kürtaj ile ilgili bilgi istediklerini ifade ederek, polise her şeyi anlatıp fetüsleri gömdüğü yeri gösterdiğini söyledi. Doğgün, polislerle birlikte fetüsü gömdüğü Hz.Ömer Türbesi yakınlarına gittiğini, polislerin siyah fetüsleri gömülü oldukları yerden çıkardığını ve daha sonra hastaneye döndüklerini ve gömme işleminde kullandığı çapayı polise gösterdiğini anlattı.

“Çukuru kazan ve gömen bendim…”
Aziz Doğgün, 34 haftalık fetüsün ameliyathanenin girişinde bulunan buzdolabından Ayşegül İşbilen’in çıkarıp siyah poşet içerisinde kendisine verdiğini ve Cemaliye Ölmez ile birlikte gömdüklerini söyledi. Doğgün, kazı ve gömü işlemini kendisinin yaptığını, çukur kazdıktan sonra boş çukurun fotoğraflarını, fetüsleri gömdükten sonraki fotoğrafları çekip Fahri Karagözlü’ye gönderdiğini anlattı. Doğgün, fetüsü siyah içerisinde gömdüğünü de belirtti.

İlk işlerde 200, daha sonrakilerde 300 lira…
Doğgün, bu işlemler karşılığında önce 200 daha sonra ise 300 TL aldığını ifade ederek, “Maaşım az geldiği için yaptım” dedi. Doğgün, 6-7 tane fetüs gömdüğünü, bir fetüsü ise çöpe attığını ifade etti. Doğgün, gömme işlemlerini karanlık bastıktan sonra yapmayı tercih ettiklerini ve akşam 20.00 ile 21.00 saatleri arasında yaptığını söyledi. Doğgün, bu işlemlerden tüm hastanede çalışanların haberinin olduğunu ifade ederek, ayrıca kürtaj için gelen 4-5 hastayı da havaalanından 4-5 kez aldığını dile getirdi.

Doğgün, iddia makamının “Fahri Karagözlü bu işlemleri ne kadar ücrete yapıyordu” sorusu üzerine ise Fahri Karagözlü’nin telefon konuşmasına şahit olduğunu ve ücretlerin 8 ile 10 bin Euro arasında gerçekleştirdiğini duyduğunu söyledi.
Tanıkların dinlenmesine bugün devam edilecek.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.