1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘ŞOK’ ÖNLEM
‘ŞOK’ ÖNLEM

‘ŞOK’ ÖNLEM

‘Şok’ önlem...

A+A-

 

KKTC hükümeti, trafik kazalarını asgariye indirmek için bir dizi önlemlerin yanı sıra, taksi, otobüs ve minibüs şoförleriyle ilgili önemli bir karar aldı. Buna göre, 1 Ocak 2015’ten itibaren, çalışma izniyle KKTC’de bulunanlar toplu taşıma araçlarını kullanamayacak, taksicilik yapamayacak. 

Güne Merhaba Programına katılan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy;  ülkede yaşanan ölümlü trafik kazalarını en alt seviyelere çekmek için ehliyet mevzuatında değişikliğe gidildiğini açıkladı. 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere yapılan değişiklikle artık çalışma izni ile taksi ve toplu taşımacılık şoförlüğü yapılamayacak. 

Taçoy, halen şoförlük yapanlara ise Haziran 2015’e kadar süre verileceğini belirterek şöyle dedi: 

“Ehliyet verme konusundaki tüzük  önümüzdeki hafta çıkacak ve resmi gazetede yayınlanacak. Halen taksi veya otobüs, minibüs şoförlüğü yapan ve KKTC vatandaşı olmayanlar 31 Haziran 2015 tarihine kadar bu işi yapmaya devam edebilecekler. Ancak daha sonra kesinlikle şoförlük yapamayacaklar. 

KKTC vatandaşı olmayan veya beyaz kimlik kartı taşımayan kişiler bu tarihten sonra taksi şoförlüğü yapamayacak, taksi kullanamayacak. 1 Temmuz itibariyle bu istisnasız yasak olacak. Beyaz kimlik almadan bunu yapamayacaklar. 

Yolu, sokağı, köy ve kentleri bilmeyen, kısaca ülkeyi tanımayan insanlar taksi veya otobüs şoförlüğü yapmayacaklar. Çalışma izinli olanlar da dahil, onlar da sadece çalışma izni ile taksilerde 31 Haziran 2015 tarihine kadar taksi kullanabilecekler.

Niyetimiz kötü değildir

“Trafik kazalarındaki artış bir dizi ciddi önlem alınmasını zorunlu kılıyor” diyen Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, taksi ve otobüs şoförlüğü ile ilgili kararın herhangi bir art niyete dayanmadığını söyledi. Taçoy, “bir ülkeye geçici olarak gelmişseniz ve çalışma izni ile oturuyorsanız, takSİcilik yapamaz, otobüs kullanamazsınız. Bunun bir kuralı olmalıdır” diyerek, yeni tüzüğün ayrıntılarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.