1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞOK SUDAN ZEHİRLENDİ!
ŞOK SUDAN ZEHİRLENDİ!

ŞOK SUDAN ZEHİRLENDİ!

Aile perişan!

A+A-

Hüseyin Çiçek

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu’nun 7 yaşındaki çocuğunun duş aldığı esnada yuttuğu sudan zehirlenmesinin ardından benzer bir haber de Gazimağusa’dan geldi.

Gazimağusalı Hasan Tan isimli vatandaş, 6 yaşındaki çocuğunun bir haftadan beri ateşler içerisinde yandığını ve yapılan tahliller sonucunda tifo virüsünün bulaştığının belirlendiğini söyledi.

Doktorun, çocuğuna virüsün yüksek ihtimalle sudan bulaştığını söylediğini aktaran Tan, halkın dikkatli olmasını istedi.

Aniden ateşlendi

Diyalog muhabirine yaşadıkları bir haftalık süreci anlatan Hasan Tan, henüz 6 yaşında olan oğlu Batuhan Emir Tan’ın geçtiğimiz hafta içerisinde ateşinin aniden 39 dereceye yükseldiğini ve apar topar özel bir hastaneye başvurduklarını söyledi. Kendilerine 3 gün kullanmaları için ateş düşürücü iğne verildiğini belirten baba Hasan Tan, 3 gün boyunca iğneyi kullanmalarına rağmen ateşin bir türlü düşmediğini ifade etti.

Tahlil yapıldı tifo virüsü tespit edildi

Ateşin düşmemesi üzerine yeniden özel hastaneye gittiklerini ve çocuklarının hastaneye yatırıldığını anlatan Hasan Tan, yapılan tahliller sonucunda çocuklarında tifo virüsü tespit edildiğini söyledi.

Tan, doktorun tifo virüsünün büyük bir ihtimalle sudan bulaştığını kendilerine söylediğini anlattı.

“Su dışında bir nedene ihtimal vermiyorum”

Doktorun ufak bir ihtimalde olsa su haricinde başka bir şeyden de çocuğun virüs kapmış olacağını kendilerine aktardığını belirten Tan, buna ihtimal vermediğini söyledi.
“Evimiz son derece hijyenik. Oğlum evin dışında kreşe gidiyor. Orası da her açıdan saygın bir eğitim kurumu. Kreşin almış olduğu gıda malzemeleri de güvenilir ve her zaman denetlenen bir yerden alınıyor” diyen Hasan Tan, çocuğunun su dışında başka bir şeyden virüs kapmasının mümkün olamayacağını savundu.

Gazetede okuyunca uyarmak istedim

Çocuğunun bir haftadır ateşler içerisinde yandığını anlatan Hasan Tan, Diyalog’un 7 yaşındaki çocuğun sudan zehirlendiği ile ilgili haberini okuduktan sonra, tüm anne ve babaların daha dikkatli olması açısından çocuğunun durumunu anlatmak ihtiyacı duyduğunu kaydetti.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.