1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ŞOK! ÜNLÜ SANATÇI HAYATINI KAYBETTİ
ŞOK! ÜNLÜ SANATÇI HAYATINI KAYBETTİ

ŞOK! ÜNLÜ SANATÇI HAYATINI KAYBETTİ

Şok ! ünlü sanatçı hayatını kaybetti...

A+A-

Türk Tiyatrosu’na oyuncu, rejisör ve yazar kimliği ile emek veren Fikret Tartan, bugün öğle saatlerinde İzmir’de hayatını kaybetti.

Tartan aynı zamanda Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın babasıydı. 76 yaşında hayatını kaybeden Tartan, Devlet Tiyatrosu sanatçısı Melek Tartan’la evliydi. Tartan’ın vefatı sanat dünyasını da yasa boğdu.

051220131602406600023_2.jpg

Bir dönemin “Radyo Tiyatrosu, “Arkası Yarın”, “Unutulmayan Hatıralar”, gibi önemli yayınlarının hazırlayıcısı ve yapımcısı olarak da görev yapan, Türkiye’nin ilk özel tiyatrosu olan Başkent Tiyatrosu’nu kuran, devlet tiyatrolarında çok sayıda oyunda rol alan ve sahneye koyan, tiyatroya katkıları nedeniyle çok sayıda ödülün sahibi olan Fikret Tartan tiyatro dünyasının son dauayenlerindendi. Bir süredir hastanede tedavi gören Fikret Tartan, bugün öğle saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Fikret Tartan’ın Konak Belediye Başkanı olan oğlu Hakan Tartan acı haberi günlerdir hazırlıklarını yaptıkları “Radyo ve Demokrasi Müzesi” açılışı sırasında aldı. Büyük üzüntü yaşayan Tartan, acısını çevresindekilere hissettirmemeye çalıştı ve duyurmadı. Açılış sırasında acısı yüzüne yansıyan Tartan törenden sonra, “Ben babamı kaybettim, ama sanat dünyası, tiyatro dünyası büyük bir sanatçıyı kaybetti. Çok üzgünüm. Şimdi annem Melek Tartan’a destek olmaya çalışıyorum. Sabah yoğun bakıma alınmıştı, ancak tören sırasında vefat ettiğini öğrendim. O an acımı içime gömdüm” dedi.

Fikret Tartan için yarın (Cuma) saat 10.30’da Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde tören düzenlenecek. Daha sonra Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Fikret Tartan, Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

HÜRRİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.