1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOKAĞA ÇIKMAYA KORKUYORUZ
SOKAĞA ÇIKMAYA KORKUYORUZ

SOKAĞA ÇIKMAYA KORKUYORUZ

kadın cinayetleri, tecavüz ve çocuk tacizleri gibi iğrenç olaylar karşımıza sık sık çıkmaya başladı...

A+A-

Ceren ÖZBİL

Ülkede gün geçmiyor ki cinayet, hırsızlık, tecavüz ya da uyuşturucu suçları işlenmesin. Her gün gazetelerde mutlaka bu sebeplerle tutuklanan, cezaevine gönderilen kişilerin haberleri yer alıyor.

Hatta kadın cinayetleri ve babanın öz kızına tecavüzü, çocuk tacizleri gibi iğrenç denilecek olaylar da karşımıza sık sık çıkmaya başladı.

Yaşanan tüm bu olaylar vatandaşları tedirgin etti. Geçmişte evinin kapısına kilit vurmayan insanlar kilit üstüne kilit takmaya, otostop çeken birini gördüğünde arabasına alan insanlar bundan kaçınmaya başladı. Hatta aileler çocuklarını yalnız başlarına çocuk parklarına göndermek bile istemiyor.

KIBRIS Gazetesi’ne konuşan vatandaşların bir bölümü bu gibi olayların artmasını ekonomik sebeplere bağlarken, bazıları ise ülkeye giriş çıkışta yeteri kadar önlem alınmadığını söylüyor ve en büyük sorunu da ülkeye kimlikle giriş olarak görüyor.

Vatandaşların hem fikir olduğu nokta ise bu olaylar karşısında son derece tedirgin oldukları ve acil önlem alınması gerektiği yönünde...

Vatandaş ne dedi?

Cemal Bardak:

“Ülkede artan suç oranının daha çok ekonomik durumla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Herkesin borcu var ve herkes borcunu nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Ayrıca nüfusta çoğaldı. Ülkede yabancı uyruklu sayısı arttı. Tabi ki tüm bunlar bir arada olunca suç oranı da arttı. Bu durumdan rahatsızız. Önlem alınmasını istiyoruz.”

Polat Oduncu:

“Ülkede artan suç oranını sürekli gazetelerden okuyoruz. Bu durum tabi ki bizi rahatsız ve tedirgin ediyor. Örneğin artık yolda otostop çeken birini gördüğümüzde almaya çekiniyoruz. Hatta çoğu kez almıyoruz.”

Güner Katrancıoğlu:

“Ben 11 sene mücahitlik ve 8 senede takım komutanlığı yaptım. Ancak tüm bunları yaparken ülkenin bu hale geleceğini düşünmemiştim. Ülkemizde akıl almaz olaylar yaşanıyor. Bir baba kendi öz çocuğuna tecavüz ediyor, kadınlar öldürülüyor, hırsızlıklar artıyor. Bunlar bizim kabul edebileceğimiz şeyler değildir. Ben bu ülkede mücahitlik yaparken kızım, torunum hava karardığında dışarı çıkmasın diye yapmadım. Kimlikle giriş bence yasaklanmalıdır. Ülkeye giriş ve çıkış yapanlardan gerekli raporlar istenip, ona göre giriş ve çıkışına izin verilmelidir.”

Metin Güneyhanlı:

“Duyduğumuz bu olaylar karşısında tedirgin olmamamız mümkün mü? Tabi ki herkes gibi bizde tedirginiz. Yolda otostop çeken birini gördüğümüzde artık almıyoruz. Nasıl biri, ne yapacak bilemiyoruz. Evlerimize kilit üstüne kilit vuruyoruz. Bence ülkeye kimlikle girişin kaldırılması gerekir. Pasaport ile giriş olsa bunların yaşanacağını düşünmüyorum. En azından azalır.”

Mehmet Kadiri:

“Sokağa çıkarken artık çok tedirginiz. Burası bütün dünyanın çöplüğüne dönüştü. Evlerimizin kapısına artık kilit üstüne kilit vuruyoruz. Ancak bu da içimizi rahatlatmaya yetmiyor. Bizim sorunumuz buraya gelen insanlarla değil, ancak birileri gelirken yeterli denetimler yapılmalı ona göre ülkeye alınmalı.”

Kemal Özdevim:

“Artık ülkede sokağa çıkarken tedirgin olmayan insan yok. Önlem alınmasını istiyoruz. Ancak önlem alacak biri yok. Bizim yöneticilerimiz hep kendini düşünüyor. Tek umudumuz Recep Tayyip Erdoğan’ın buraya el atması. O bir şeyler yaparsa ancak bu ülke düzelir.”

Selçuk Ekendal:

“Bu olayları bireysel olarak ele almak gerekir. Bütün toplumda huzursuzluk var. Özellikle son zamanlarda meydana gelen kadın cinayetleri ve tecavüzler herkesi tedirgin etti. Şiddet olayları da arttı. Bence bu olayların artması verilen cezaların yeterli olmamasıyla da ilgili. Caydırıcı cezalar verilmesi gerekir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.