1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOKAK HAYVANLARINA GEÇİCİ YUVALAR YAPILDI
SOKAK HAYVANLARINA GEÇİCİ YUVALAR YAPILDI

SOKAK HAYVANLARINA GEÇİCİ YUVALAR YAPILDI

Bir grup duyarlı genç aktivist, aşırı soğuklara karşı sokak hayvanlarının sığınabileceği geçici nitelikte yuvalar yaptı.

A+A-

Geçtiğimiz haftasonu biraraya gelen bir grup duyarlı genç aktivist, aşırı soğuklara karşı sokak hayvanlarının sığınabileceği geçici nitelikte yuvalar yaptı.

Aşırı soğuklar nedeniyle sıcak bir ortamda barınma ihtiyaçlarını geçici de olsa çözüme kavuşturmak adına basit ve kullanışlı pratik yapı malzemelerinden yuvalar üreten gençler Girne Belediyesi’nden aldığı malzeme yardımı ve destekle şehrin belli noktalarına bu yuvaları yerleştirdi. Duyarlı gençler, vatandaşların bu yuvaları korumalarını ve mümkünse sokak hayvanları için mama ve su takviyesi de yapmalarını istedi.

Girne Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; sokak hayvanlarının en çok dolaştığı noktaların seçildiği ve bu yuvaların yanına köpek ve kedi mamalarının konulduğu belirtildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü; haftasonu boyunca çalışan TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler’in de aralarında bulunduğu gençleri ziyaret ederek yaptıkları çalışmalara destek oldu. Ülkede geçtiğimiz haftadan beridir devam etmekte olan aşırı soğuklar nedeniyle yuvaların, geçici olarak yerleştirildiğini, sokak hayvanları ile ilgili sorunların esas çözüm yönteminin Belediye’ye ait barınak yapılması olduğunu vurgulayan Başkan Güngördü, “Nihai amacımız Belediyemiz kontrolünde çalışacak bir barınağımızın olmasıdır. Buna ulaşmak için de doğru yeri tesbit etmek ve projenin detaylandırılması çalışmalarına devam etmekteyiz” dedi.

Geçici nitelikte 60’tan fazla köpek ve kedi barınağının yapıldığını belirten Başkan Güngördü; bu geçiş sürecinde gençlerin ve vatandaşların duyarlılıkları için teşekkür ederek, yuvaları olan köpek veya kedilerin sokağa atılmamasını, bakıcılarının bakamayacakları durumda mutlaka bakabilecek başka birisine sahiplendirmelerini istedi.

Güngördü, sokaktaki populasyonu kontol etmede çok önemli olan mikroçip ve Belediye’nin yıllık olarak yenilenmesi gereken köpek ruhsatlarını hatırlatarak vatandaşların yasal zorunluluklarını yerine getirmelerini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.