1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOKAK ORTASINDA DRAM
SOKAK ORTASINDA DRAM

SOKAK ORTASINDA DRAM

Lefkoşa'da Taşkınköy bölgesinde yaşayan 42 yaşındaki Cemaliye Aydın dün sabah saatlerinde sokak ortasında aşırı alkollü bir şekilde yerde uyurken bulundu. Genç kadının hali hem yürekleri sızlattı hem de tepkiye yol açtı.

A+A-

Lefkoşa’da Taşkınköy bölgesinde yaşayan 42 yaşındaki Cemaliye Aydın dün sabah saatlerinde sokak ortasında aşırı alkollü bir şekilde yerde uyurken bulundu. Genç kadının hali hem yürekleri sızlattı hem de tepkiye yol açtı.

Vatandaşlar, Cemaliye Aydın’ın devletin ilgisine muhtaç olduğunu söyleyerek yetkililerin kendisine sahip çıkmasını istedi.

Bölgedeki vatandaşlar, Cemaliye Aydın’ın yaklaşık sekiz aydır ev kirasını ödeyemediğini anlattı. Bir bölge sakini, “Ev sahibi onu sokağa atmak istemedi ve evden çıkarmadı” dedi.

42 yaşındaki alkol bağımlısı kadının ailevi sorunları olduğunu iddia eden bir vatandaş, “Aylardır hep bu şekilde. Eskiden çalışıyordu fakat şu an çalışmıyor. Kocasının, çocuğunu da alıp İngiltere’ye kaçtığını söylüyor. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sürekli içki içtiğinden oturup konuşamıyoruz. Yaşamaktan, hayattan vazgeçti. Sosyal Hizmetler Dairesi ona sahip çıksın. Başına bir şey gelmesinden korkuyoruz” diye konuştu. Tedavi edilecek.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdüresi Aydan Başkurt “ Uzun bir süredir bu kadınla ilgili çalışmalarımız var. Fakat yetişkin bir birey olduğu için onu zorla tedavi edemiyorduk. Dün yaşanan olaydan sonra Sosyal Hizmet görevlileri onu ikna etmeyi başardı. Kendi görev alanımızda tedavisi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Başkurt, başhekimle görüşüldüğünü ve bir sosyal hizmet görevlisi eşliğinde gerekli desteği yapacağını da sözlerine ekledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.