1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SOKAK ORTASINDA KORKUNÇ İNFAZ(+18)
SOKAK ORTASINDA KORKUNÇ İNFAZ(+18)

SOKAK ORTASINDA KORKUNÇ İNFAZ(+18)

SOKAK ORTASINDA KORKUNÇ İNFAZ(+18)

A+A-

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde 7 yaşındaki üvey kızına cinsel tacizde bulunup öldürdüğü iddia edilen Laila Bint Abdul Muttalib Basim isimli Burma vatandaşı kadın 4 polis memuru tarafından şehir sokaklarında sürüklendikten sonra kafası kesilerek öldürüldü.

Youtube’da kısa süreliğine  yayınlanan  ancak daha sonra “şok edici ve mide bulandırıcı görüntüler içerdiği” gerekçesi ile kaldırılan idam videosunda kadının “Ben cinayet işlemedim” diye bağırdığı ancak polislerin onu boynuna 3 bıçak darbesi indirerek öldürüldüğü görüldü.
 
Middle East Eye’a konuşan insan hakları aktivisti Mohammed al-Saeedi “Bir insanın kafasını kesmek için iki yöntem vardır. Ona uyuşturucu ilaçlar vererek daha az acı hissetmesini sağlayabilirsiniz ya da uyuşturucu ilaç vermezsiniz. Bu kadına uyuşturucu ilaç verilmemiş. Onun daha fazla acı çekmesi istenmiş” dedi.
 
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı ise kadının işlediği suçun ağırlığı göz önünde bulundurulduğunda ona verilen cezanın uygun olduğunu düşündüklerini söyledi.
 
Suudi Arabistan’da 2014 yılında 87 kişi kafası kesilerek idam edildi. Ülkenin acımasız adalet sistemi son olarak liberal blogger Raif Badawi’nin “İslamı aşağıladığı” gerekçesi ile 1000 kırbaç cezası alması ile gündeme gelmişti.
 
Badawi cezasının ilk parçası olarak 50 kez kırbaçlanmış ancak cezanın geri kalanı “tıbbi nedenler” gerekçe gösterilerek ertelenmişti.
 
Badawi’nin cezasının ertelenmesinin uluslararası toplumdan gelen baskılar sonucunda gerçekleştiği ve Suudi Arabistan Kralı’nın duruma bizzat müdehale ettiği de iddia edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.