1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOKAKLAR DOLUP TAŞACAK GİBİ!
SOKAKLAR DOLUP TAŞACAK GİBİ!

SOKAKLAR DOLUP TAŞACAK GİBİ!

KKTC halkında büyük ayaklanma

A+A-

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nın (KTEZO) 20 Kasım’da aldığı ve başta 22 örgüt tarafından desteklenen elektrik zammının geri alınması talepli 5 ayrı şehirdeki eş zamanlı araçlı protesto eylemi yarın Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Gazimağusa’da yapılacak.

KTEZO Başkanı Hürrem Tulga’dan alınan bilgiye göre, tüm eylemler saat 16.00’da başlayacak. Tulga, eyleme başta 22 örgüt destek verirken bugün itibarıyla destek veren örgüt sayısının 59’a yükseldiğini söyledi. Tulga, eyleme Ekonomik Örgütler Platformu’nun da destek verdiğini ifade etti.

Tulga, Lefkoşa’daki eylem için KTEZO önü ile 10. Yıl (Kuğulu) Park; Girne’de Oğuz Veli Ortaokulu; Güzelyurt’ta terminal bölgesi; İskele’de Merkez(kent merkezi); Gazimağusa’da eski Lefkoşa yolu hastane kavşağı önünde toplanılacağını söyledi.

Hürrem Tulga, Lefkoşa’da KTEZO’da toplananların 10. Yıl (Kuğulu) Park’ta toplananlarla bir araya geleceğini ve buradabasın açıklaması yapılacağını kaydetti.

Tulga araçlı eylemin basın açıklamasından sonra Gönyeli Kavşağın’da sonlandıracağını ifade etti.

Eylem bildirisi ve destek metninin örgütlerin imzasına açık olduğunu, imzaların tamamlanmasıyla birlikte destek veren tüm örgütlerin isimlerinin kesinleşeceğini kaydetti.

İLK DESTEK VEREN 22 KİMDİ?

KTEZO’dan, 20 Kasım’da yapılan toplantıda ortak eylem kararına destek veren 22 örgüt şöyle açıklanmıştı:

“El-Sen, Hür-İş, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), KTEZO, İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, Girne Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, Kıbrıs Türk Güzellik Uzmanları Birliği, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, Kıbrıs Türk Oto Kaporta ve Boyacıları Birliği, Kıbrıs Türk Marketler Birliği, Kıbrıs Türk Öğrenci Yurtları Birliği, Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Kıbrıs Mutfak Profesyonelleri Derneği, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği, Doğancı Patates Üreticileri Birliği, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği, Lefkoşa Muhtarlar Derneği, Res-Bir, Kıbrıs Türk Sıhhi Tesisatçılar Birliği, Kıbrıs Türk Oto Tamircileri Birliği, Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Karpaz Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.