1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOKAKTA BİR YAŞAM
SOKAKTA BİR YAŞAM

SOKAKTA BİR YAŞAM

Başbakanlık önündeki büfeyi çalıştıran aynı zamanda gidecek yeri olmadığı için işyerinde yatıp kalkan Olgun Demirkıran, bir hafta önce büfesi kaldırılınca sokakta kaldı...

A+A-

 

Başbakanlık önündeki büfeyi çalıştıran aynı zamanda gidecek yeri olmadığı için işyerinde yatıp kalkan Olgun Demirkıran, bir hafta önce büfesi kaldırılınca sokakta kaldı

Lefkoşa Türk Belediyesi Zabıta Ekipleri, 21 Ekim tarihinde yıllardır Başbakanlık binası önünde faaliyet gösteren büfeyi kaldırttı. Büfenin bir kısmının kamuya ait arazi bir kısmının ise özel mülke ait arazi içerisinde olduğu ve bu yüzden kaldırıldığı açıklandı. Yetkililer büfeyi kaldırdı ancak gidecek yeri ve evi olmayan büfe işletmecisi 57 yaşındaki Olgun Demirkıran sokakta kaldı.Lefkoşa’da 7 gündür sokakta olan Demirkıran Maliye Bakanlığı’nın bahçesindeki banklarda sabahlıyor. Yağmurlu havalarda sokakta kalan Demirkıran, hasta olduğunu, sokakta kaldığını ifade ederek tek isteğinin kalacak bir yer verilmesi olduğunu söyledi.

SOKAKTA KALDIM
Eşinden yıllar önce boşandığını, bir oğlu olduğunu ve onunda şuan vatani görevini yaptığını dile getiren Demirkıran, “Gidecek yerim olmadığı için büfede kalıyordum. Ancak 7 gün önce 15 santim özel ve kamuya ait arazi içerisinde olduğu gerekçesi ile büfe kaldırıldı. Büfe kaldırılınca sokakta kaldım. Son bir haftadır bir gece polis karakolunda sabahladım,üç gün Maliye Bakanlığı’nın bahçesinde ve barakalarda kaldım. Üstelikbüfedeki eşyalarım da sokağa atıldı ve şimdi yağmur aldıkları için kullanılmaz hale geldi” şeklînde konuştu.

BİR KÜMESE DE RAZIYIM
Gidecek yeri, işi ve parası olmadığını kaydeden Demirkıran, “İşimi, kalacak yerimi elimden aldılar.Ev tutacak param da yok.Akciğerlerimden ameliyat oldum,üstelik şeker hastasıyım.Tek isteğim var o da bir kümes veya bir kulübe dahi olsa bana kalacak bir yer verilmesi.Elim var, ayağım var çalışıp kendime bakarım”dedi.

CEMAL BAŞKANI ÇOK ARAYACAĞIZ
Sokakta aç susuz kaldığını, arkadaşlarının desteği ile ayakta durduğunu ve Şeyh Nazım’ın müritlerinin kendisine yiyecek getirdiğini ifade eden Demirkıran, “Benim oğlum şimdi askerlik yapıyor.Babası sokaklarda yaşasın diye mi bu ülke için nöbet tutuyor.Nerde sosyal devlet anlayışı; kendi vatandaşının sokakta yaşamasına razı olan bir devlet nasıl bir devlettir.Bu memleket Cemal başkanı(LTB eski başkanı Cemal Bulutoğluları) çok arayacak.Onun vicdanı vardı”ifadelerini kullandı.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.