1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ŞOKE EDEN OLAY!
ŞOKE EDEN OLAY!

ŞOKE EDEN OLAY!

Sosyal medyada 'cep telefonu' ifşası pahalıya patladı.

A+A-

Yargıtay, birbirlerinin cep telefonunu cinsel amaçlı aramalar için başkalarına veren iki kadının birbirlerinden şikayetçi olduğu davada, daha sonra şikayetten vazgeçseler bile yargılamaya devam edilerek ceza verilmesi gerektiğine hükmetti.
Sanık A.Ş, erkek arkadaşının kendisini aldattığını düşündüğü D.D'den intikam almak için bir plan yaptı. Bir sosyal paylaşım sitesine "Olga Erçin" adıyla üyelik işlemleri yapan A.Ş, elektronik posta adresi oluşturduğu sitede, bir başka bayana ait göğüs dekolteli bir resim koydu. İletişim bilgileri kısmına da D.D'ye ait cep telefonu numarasını yazdı. Sitedeki profili ve cep telefonu numarasını gören çok sayıdaki kişi de D.'yi arayarak cinsel içerikli arkadaşlık teklif etmeye başladı. Cep telefonu numarasını A.Ş'nin verdiğini öğrenen D.D ise kmarşı bir hamle yaptı ve kendisini arayanlara telefon numarasını değiştirdiğini söyleyerek A.Ş'nin cep telefonu numarasını verdi. Bu defa çok sayıda kişi A.Ş'yi arayarak benzer içerikli tekliflerde bulundu. Olayla ilgili olarak her iki sanık da birbirinden şikayetçi olunca Gölhisar Asliye Ceza Mahkemesi'nde haklarında "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak dava sürerken ceza alacaklarını anlayan iki kadın karşılıklı olarak şikayetlerinden vazgeçti. Bunun üzerine mahkeme davayla ilgili olarak "düşme" kararı verdi.

* Ancak kararın Cumhuriyet Savcısı tarafından temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi mahkemenin düşme kararını bozdu. Kararda, Türk Ceza Kanunu'nun 139/1. maddesi gereğince, "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçunun, soruşturulması ve kovuşturulmasının şikayete bağlı olmadığı belirtilerek her iki mağdur sanığın şikayetlerinden vazgeçtikleri gerekçesiyle düşme kararı verilmesinin kanuna aykırı olduğu belirtildi. Karara göre mahkeme iki sanık hakkındaki davaya devam ederek ceza verecek.

AKŞAM

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.