1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOMA’DA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN AİLELERİ İÇİN FON OLUŞTURULUYOR
SOMA’DA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN AİLELERİ İÇİN FON OLUŞTURULUYOR

SOMA’DA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN AİLELERİ İÇİN FON OLUŞTURULUYOR

Yorgancıoğlu, Türkiye’nin Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine maddi destek vermek için hükümet olarak girişim başlattıklarını açıkladı.

A+A-

KAMU GÖREVLİLERİNİN MAAŞLARINDAN GÖNÜLLÜLÜK ESASI DOĞRULTUSUNDA YAKLAŞIK YÜZDE 1’LİK KESİNTİ YAPILACAK

KATKI KOYMAK İSTEMEYENLERDEN DİLEKÇE TALEP EDİLECEK

YORGANCIOĞLU: “FONUN İSABETLİ YERE ULAŞABİLMESİ İÇİN MEMUR VE İŞÇİ SENDİKALARI İLE HÜKÜMET TEMSİLCİSİNİN YER ALDIĞI BİR EKİP OLUŞTURULACAK”

“KAYNAĞIN YERİNE ULAŞTIRILMASINDAN BU ÜÇLÜ EKİP SORUMLU OLACAK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye’nin Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine maddi destek vermek için hükümet olarak girişim başlattıklarını açıkladı.

Yorgancıoğlu, kamu görevlilerinin maaşlarından yaklaşık yüzde 1’lik kesinti yapılarak fon oluşturulacağını söyledi, kesintinin sadece bir aylık olacağını belirtti.

“KATKI KOYMAK İSTEMEYENLERDEN DİLEKÇE TALEP EDİLECEK”

Söz konusu kesintinin çalışanların isteği doğrultusunda yapılacağını kaydeden Özkan Yorgancıoğlu, “Hafta sonu, hatta bir sonraki haftanın ilk günlerine kadar bu konu için katkı yapma arzusunda olmayanlardan yazılı dilekçe talep edilecek, geriye kalan çalışanlardan cüzi bir miktar kesinti yapılarak fon oluşturulacak” dedi.

Yorgancıoğlu, “Fonun isabetli yere ulaşabilmesi için memur ve işçi sendikaları ile hükümet temsilcisinin yer aldığı bir ekip oluşturulacak. Kaynağın yerine ulaştırılmasından bu üçlü ekip sorumlu olacak” şeklinde konuştu.

“SENDİKALAR BÖYLE BİR KATKI YAPILMASINI BÜYÜK ORANDA DESTEKLEDİLER”

Yorgancıoğlu, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında hükümet yetkilerinin Soma’ya gittiğini de anımsatan Özkan Yorgancıoğlu, maddi destek için yürütülen ileri çalışma hakkında bilgi verdi.

Yorgancıoğlu, yaklaşık 25 gün önce sendikalara ön görüşme yapılabileceği konusunda çağrı yaptıklarını, geçtiğimiz gün ise sendika temsilcileriyle ortak bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

“Sendikalar böyle bir katkı yapılmasını büyük oranda desteklediler” diyen Başbakan Yorgancıoğlu, toplantıda kesinti yapılmasına çalışanların karar vermesi gerektiği sonucuna varıldığını vurguladı.

BAY-SEN’İN ÇADIR EYLEMİ...

Bir basın mensubunun Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (BAY-SEN) Başbakanlık önündeki çadır eylemini sorması üzerine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, kendisinden bir görüşme talep edildiğini ya bugün öğleden sonra ya da yarın sabah sendika temsilcileriyle bir görüşme yapacağını kaydetti.

Yorgancıoğlu, konuyla ilgili sürece değinerek Çalışma Dairesi’nin ilgili birimlerinin sendika ve BRTK yöneticileriyle görüştüğünü söyledi.

“BEN BU EYLEMİN KALDIRILMASININ DAHA DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Yorgancıoğlu şunları kaydetti:

“Önce güvence denildi. Güvencenin çalışma yasalarında olduğu bilinen bir gerçektir. Daha sonra da BRTK Yasası denildi. Yasa Meclis’e sevk edildi, ivediliği de alındı.

Ben bu eylemin kaldırılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ortada bir soruna çözüm bulmak için çaba varsa eylem çok da anlamlı değil.

Yine de takdir onlarındır. Benim eyleme itirazım yok. Demokratik ve yasal sınırlar içinde olduğu sürece her eyleme saygımız var.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.