1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SOMALİ'DE ÇATIŞMA: 6 ÖLÜ, 8 YARALI!
SOMALİ'DE ÇATIŞMA: 6 ÖLÜ, 8 YARALI!

SOMALİ'DE ÇATIŞMA: 6 ÖLÜ, 8 YARALI!

Somali'nin güneyindeki orta Şbili bölgesinin Coher kentinde eş-Şebab Hareketi ile hükümet güçleri arasında meydena gelen çatışmalarda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı bildirildi.

A+A-

Şebab Hareketi'ne bağlı silahlı kişiler, Coher havaalanı yakınlarında bir askeri birliğe saldırı düzenledi ve çatışma sonucunda iki taraftan toplam 6 kişi hayatını kaybederken, aralarında sivillerin de bulunduğu 8 kişi de yaralandı.

Sağlık bakanlığı kaynakları, Coher şehir hastanesine aralarında sivillerin de bulunduğu 8 yaralının ulaştığını, şiddetli çatışmaların devam etmesi nedeniyle ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

Şebab Hareketi, Somali'de faaliyet gösteren Afrika Birliği Barış Gücü'ne (AMISOM) ciddi kayıplar verdirdiklerini iddia ederken, bağımsız kaynaklar, çatışmaların yaşandığı bölgeye AMISOM askerlerinin değil, Somali ordusunun hakim olduğunu kaydetti.

Şebab Harekleti'nin, kaybettiği bölgeleri tekrar ele geçirmek için hükümetin kontrolündeki bölgelere saldırılarını arttırdığı ifade ediliyor.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.