1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOMA’YA YARDIM... TOLGA: “KARARLAR, GERÇEĞE UYGUN AÇIKLANSIN”
SOMA’YA YARDIM... TOLGA: “KARARLAR, GERÇEĞE UYGUN AÇIKLANSIN”

SOMA’YA YARDIM... TOLGA: “KARARLAR, GERÇEĞE UYGUN AÇIKLANSIN”

Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine Haziran maaşlarından yüzde 1 oranında kesinti yapılacak uygulamayla ilgili kararların gerçeğe uygun açıklanmasını istedi.

A+A-

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine Haziran maaşlarından yüzde 1 oranında kesinti yapılacak uygulamayla ilgili kararların gerçeğe uygun açıklanmasını istedi.

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi adına açıklama yapan Mustafa Tolga, Soma’ya yardım için maaşlardan kesinti yapılması düşüncesine ilk olumlu tepkiyi “Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi”nin verdiğini söyledi.

Tolga, 16 Haziran tarihli Başbakanlık’taki toplantıya katılan Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesince temsil edilen 6 Emekli Derneği’nin genel başkanları olumlu yaklaşımlarıyla ortak karar çıkmasına ciddi katkı yaptığını belirtti.
       
Mustafa Tolga, şöyle devam etti:

“Hal böyle iken Sn. Başbakan, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi yapmış olduğu açıklamada, emeklilerden de kesinti yapılacağını söylememiş; yapmış olduğumuz uyarılardan sonra da ‘Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi’ yerine ‘Emekliler Cemiyeti Eşgüdüm Komitesi’ ifadesi kullanılarak bizim toplantıya iştirakimize değinilmeden bizim de istişare ile  karara ortak olduğumuz ifade edilmiştir.”

Tolga, “Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi” olarak bu durumu üzüntüyle kınadıklarını belirterek, “İlgilileri, yaşananları ve alınan kararları gerçeğe uygun olarak açıklamaya davet ediyoruz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.