1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. SON 5 KİLOYU BÖYLE VERİN!
SON 5 KİLOYU BÖYLE VERİN!

SON 5 KİLOYU BÖYLE VERİN!

Son 5 kiloyu böyle verin!

A+A-

Obezite üzerine yapılan araştırmalarda diyet yaparken, belli bir kiloda takılma veya durma eğiliminin herkeste ortak olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Peki gitmek bilmeyen son 5 kilodan kurtulmak için kırılma noktasında neler yapmalı, hangi besinleri yemeleri nelerden uzak durmalıyız? Eğitiminin bir bölümünü Oxford Brookes’ta tamamlayan Diyetisyen & Yaşam Koçu Gizem Şeber tüm bu soruları yanıtlarken, son 5 kilo için özel olarak hazırladığı 3 günlük özel diyet programını da paylaşıyor.

Son 5 Kiloyu Vermek İçin Neler Yapmalı?

Diyetisyen& Yaşam Koçu Gizem Şeber’den özel tüyolar...

Vücudunuzun aynı beslenme şekline direnç gösterdiğini düşünüyorsanız, beslenmenizde ufak değişiklikler yapmak kilo vermeye yeniden başlamanızı sağlayabilir.
Genellikle böyle kilo vermenin durduğu noktalarda diyetin kalorisini azaltmak işe yaramaz.

Kısa bir süreliğine diyeti bırakmak ve uzun zamandır tüketilmeyen besinlerin tüketilmesi kilo vermenin yeniden başlamasını sağlar.

Egzersiz yapmayan kişilerin egzersize başlaması, egzersiz yapan kişilerin ise yaptığı egzersiz tipini ve süresini değiştirmesi kilo vermenin yeniden başlamasına yardımcı olur.

Psikolojik nedenler ile kilo vermek durdu ise diyette kaçamakları önlemek için beslenme günlüğü tutmak yararlıdır. Kişi bu süreçte genelde yediklerini unutmaya eğilimlidir. Ne yediğini düzenli takip etmesi diyeti düzenli yapmasına yardımcı olur.

Kişi bu noktada çevresindekilerden destek istemelidir. Onu olumsuz etkileyen tepkiler konusunda çevresindekileri uyarmalıdır.

Artık bol gelen kıyafetler ortadan kaldırılmalı ve giyilmelidir. Tam bedeninde veya hafif dar kıyafetler yeniden motive olmasına yardımcı olacaktır.

Tüketmeyin

Alkollü içecekler, işlenmiş gıdalar, beyaz un gibi rafine karbonhidratlar, sıcak patates, şeker içeren gıdalar.

Tüketin Ananas, Probiyotik yoğurt ve kefir, Hindistan cevizi yağı, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tarçın ve zencefil.

Son 5 Kilo Diyeti

Aşağıdaki beslenme programı, hiçbir sağlık sorunu olmayan, ofis işi yapan, 25-35 yaş kadınlar için maksimum 3 gün yapılması uygun olan bir programdır. Size özel beslenme programı için diyetisyene danışmanız gerekir.

Kahvaltı: 2 dilim ananas, 1 kutu meyveli probiyotik yoğurt Ara: 4 adet kuru erik, 10 adet kavrulmamış badem .Öğlen:1 porsiyon ızgara balık (150 gram), bol salata (yağsız) Ara: 2 adet yumurtadan yağsız omlet , 1 dilim tam tahıllı ekmek. Akşam:8 yemek kaşığı dolusu kabak veya ıspanak yemeği , 1 dilim tam tahıllı ekmek,1 su bardağı kefir. Ara : 2 dilim ananas, 1 adet kivi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.