1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SON KONU TOPRAK..
SON KONU TOPRAK..

SON KONU TOPRAK..

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, toprak konusunun müzakere masasında en son ele alınacak konu oluğunu

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, toprak konusunun müzakere masasında en son ele alınacak konu oluğunu yineledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Eroğlu bu açıklamayı, Yeşilırmak Muhtarı Ersoy Köycü ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptı.

Eroğlu, Yeşilırmak Muhtarı Köycü’nün köyün verileceği söylentilerinden endişe duyduklarını dile getirmesi üzerine, toprağın masada en son konuşulacak konu olduğunu belirtti.

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiades ile henüz müzakerelere başlamadıklarını, ancak eski Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas ile iki yıl görüştüğüne işaret eden Eroğlu,  “Bu süreçte toprak konusunun masaya taşınmadığına” dikkat çekti.

Eroğlu, “Tüm konuları görüşüp anlaştıktan sonra toprak konusu görüşülür diye bir tutum ortaya koyduk, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin bilgisine getirdik ve görüşümüz kabul gördü” dedi.

“TOPRAK TARTIŞMASI YOK”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Anladığımız kadarıyla müzakere masasında oturulması halinde, Anastasiadis toprak konusunu gündeme getirecektir. Ama istemek başka, vermek başka. Müzakere masasında oturmadan toprağı tartışmayacağım. Müzakere masasına oturduktan sonra da toprak konusu bizim en son görüşeceğimiz konudur. Gündemimizde Yeşilırmak’ı ya da başka bir bölgeyi vermek gibi bir politikamız yoktur” dedi.

Bazı kesimlerin toprak tavizinin gündeme gelmesiyle tedirginlik duyduğunu kaydeden Eroğlu, “1975’ten bugüne insanlar yerleşmiştir. Bu toprakları benimsemiş ve geleceklerinin yine bu topraklarda olduğu düşüncesi içerisindedirler. Damdan düşer gibi toprak konusu gündeme gelirse tedirginlik yaratır” dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca, olası bir çözüm öncesi referanduma gidileceğini ve son kararı halkın vereceğinin de kaydetti.

Muhtar Ersoy Köycü de, Yeşilırmak köyünün  Rumlar’a verilmesini asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

Bir basın kuruluşu tarafından Yeşilrmak köyünün çözüm halinde Kıbrıs Rum Yönetimi altında kalacağını gösteren bir haritanın yayımlanmasından duydukları endişeyi dile getiren Köycü, “Bunu kabul etmeyiz. Bu yöndeki haber ve konuşmalar bize acı veriyor, moralimizi bozuyor” dedi.

Köycü ayrıca, çözüm halinde Kıbrıs Türk Devleti sınırları içerisinde yaşamak istediklerini kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.