1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SON NEFES! İŞLER TAMAMEN DURMA NOKTASINA GELDİ...
SON NEFES! İŞLER TAMAMEN DURMA NOKTASINA GELDİ...

SON NEFES! İŞLER TAMAMEN DURMA NOKTASINA GELDİ...

Girne ve Güzelyurt’tan sonra KIBRIS’a konuşan Gazimağusa esnafı işlerin tamamen durma noktasına geldiğini bildirdi

A+A-

İşlerin kötü olmasından yakınan Güzelyurt ve Girne esnafından sonra Gazimağusa’daki işletme sahipleri KIBRIS’a açıklamada bulunarak kepenk indirme noktasına gelindiğini bildirdi. Aylardır satış yapamamaktan yakınan Gazimağusa esnafı, ocak ayından bu yana işlerin dibe vurduğunu söyledi. Esnaf, “Dayanacak gücümüz kalmadı, yetkililer bir çare bulmalı” dedi.

Önlem alınmaması halinde bir bir kepenk indireceklerini dile getiren Gazimağusa’daki küçük işletme sahiplerine göre en büyük sıkıntı piyasada nakit azlığı ve insanların gelecekten kaygı duyması. Hemen her evde bir veya iki işsiz insanın olduğunu, çalışanların da her an işsiz kalabileceği endişesiyle harcama yapmaktan kaçındığını belirten işletmeciler “Bugünkü durum kesinlikle sürdürülemez. Vatandaş çarşıya çıkmadığı gibi, gelen turist alışveriş yapmıyor. Biz, gün boyu sinek avlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ne dediler?.. Ne dediler?.. Ne dediler?..

Nurettin Nur: Müşterilerimizin tümü turist. Ancak, son zamanlarda işler iyice düştü. Çarşıya gelen yok. Sokaklar bomboş. Çarşı hareketsiz. Yeni yıldan sonra, işler daha da kötü oldu. Yerli müşterimiz yok, rehberler de gelen turistleri AVM’lere götürüyor. Çarşıya inenler de alışveriş yapmıyor. AVM’lerin şehir dışlarına inşa edilmesi gerek. Şehrin göbeğine değil, bu merkezler küçük esnafı mahvediyor. Önlem alınmalı.”

Serkan Kocabaşoğlu: İşler çok kötü. Allah acısın bizi. Böyle giderse, kapatıp hırsızlık yapacağım. Ya da milletvekillerini vuracağım. Alıcı turist yok, vatandaş zaten çarşıya inmiyor. Vatandaş alışverişini ya Rum tarafından ya da AVM’lerden yapıyor. Cebinde kredi kartı olan kendini kral sanıyor. Piyasada nakit para yok. Sonumuz çok kötü.

Haldun Birseoy: Altın fiyatları düştü ancak yine de satış yok. Çarşı bomboş. Birkaç turist geliyor, onlar da cafelerde oturup bir şeyler yiyip içtikten sonra geri gidiyor. Esnafa bir katkıları yok. Düğün sezonu açıldı. İşler hâlâ durgun. İki hafta önce, çeyrek altın 160 TL’den 138 TL’ye düştü. Fiyatlar böyle giderse, düğün takıları vatandaşlara çok uygun fiyata gelecek. Dünya krizdeyken, bizim de bu halde olmamız normal. Allah sonumuzu hayır etsin.”

Buket Deniz: İşler çok durgun. Zar zor ayakta duruyoruz. Yan komşum, gümüş takı satıyordu, kapattı. Böyle giderse ben de kapatacağım. Önlem alınmazsa, çok zor günler bizi bekliyor. Ayakta kalabilmek için inadına direniyoruz ancak gücümüz kalmadı. Bir çare bulunsun.”

Zeynep Safa: İşler kötü. İnsanların alım gücü düştü. Gümrük belimizi büküyor. Vergiler çok yüksek. Derdimizi anlatıyoruz, ancak dinleyen yok. Amaç küçük esnafı yok etmek mi? Eğer bu değilse, acilen önlem alınsın. Derdimize çare bulunsun.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.