1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SON ŞANS
SON ŞANS

SON ŞANS

Son Şans

A+A-

Su anlaşmasına imza atmayan Koalisyon ortağı CTP ile sorun yaşayan UBP, dün toplantı yaptı ve Başbakan Ömer Kalyoncu’ya Çarşamba gününe kadar süre verdi

Koalisyonun büyük ortağı CTP’nin “Su yönetimi ve idaresi” ne yönelik Türkiye ile istişare yapılarak hazırlanan anlaşma metnine karşı çıkması ile başlayan kriz sürerken, UBP Parti Meclisi dün yaklaşık 2.5 saat süren bir toplantı yaparak son gelişmeleri değerlendirdi. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, PM toplantısının
ardından basına parti meclisi kararını okudu.

UBP PM toplantı kararında şunlar kaydedildi:

“Anavatan Türkiye’den gelen su konusunda bugüne kadar sürdürülen gereksiz ve anlamsız tartışmaların, tarihi ve adanın geleceğinde hayati öneme haiz bu projenin, amacını aşan mecralara taşınmasına ve ülkede yaratılan yapay krizin boyutlarının derinleşmesine hizmet ettiği gerçeğinden hareketle Başbakan Sayın Ömer Kalyoncu’yu en geç çarşamba gününe kadar su krizini sonlandırmaya ya da devlet ciddiyetinin gereğini yapmaya çağırır.”

ÖZGÜRGÜN’E TAM YETKİ

“Bu bağlamda, ülkeye, halka hizmet temelinde kurulan reform hükümetinin, özellikle su konusundaki anlamsız tavrının ve buna bağlı ülkede yarattığı yapay krizin kabul edilemez seyirler aldığı gerçeğinden hareketle UBP Genel Başkanı’nın UBP’nin hükümetteki görevini yeniden değerlendirmesine ve gerekli gördüğü adımları atması konusunda tam yetkilendirilmesine karar verir.”

“YAPAY KRİZ KABUL EDİLEMEZ SEYİRLER ALDI”

Kararı okuduktan sonra değerlendirme yapan Özgürgün, su konusunda anlamsız ve yapay bir kriz yaşandığını, bunun kabul edilemez seyirler aldığını, Anavatan Türkiye ile ilişkileri etkileme noktasına geldiğini söyledi.

CTP Parti Meclisi kararına saygılı olduklarını fakat Başbakan Ömer Kalyoncu’nun söz konusu parti meclisi kararı nedeniyle kendi hükümetinde almış olduğu kararı imzalayamaz duruma geldiğini söyleyen Özgürgün, hükümetlerin yönetiminin Başbakan ve bakanların yetkisinde, ülke sorunlarının da hükümette çözülecek sorunlar olduğunu söyledi. UBP’nin bir an önce krizden çıkılmasını istediğini, krizi çözecek kişinin de Başbakan olduğunu söyleyen Özgürgün, çarşamba gününe kadar çözemezse o gün de gereğini yapması gerektiğini söyledi.

“ÇARŞAMBADAN SONRA YETKİMİ KULLANACAĞIM”

Parti Meclisi’nden tam yetki istediğini ve çarşamba gününden sonraki gelişmeler için bu yetkiyi kullanacağını söyleyen Özgürgün, su krizinin en erken zamanda halkın yararına çözümünü beklediklerini fakat bu olmazsa arkasından bir adım atılması noktasında olmadıklarını belirtti.

Hüseyin Özgürgün, şu an hükümetin devam ettiğini, fakat suyun artık halkın da sabrını taşırır noktaya geldiğini ifade etti. Sorunun çözülmemesi ve devam etmesi halinde o zaman düşünmeye başlayabileceklerini kaydeden Özgürgün, öncelikli hedefin krizin çözülmesi olduğunu, 3-4 ay önce de aynı sorunun bulunduğunu ve “bir parti meclisi kararının hükümet işlerine karıştırılmaması gerektiğini” o zamanlar da belirttiklerini ifade etti.

“ANLAŞMA İMZALANACAKSA, İÇERİK İKİNCİ PLANDADIR”

Özgürgün, gündemin artık farklı mecralara çekildiğine ve boyutunun değişmekte olduğunu ifade ederek, Başbakan’ın Türkiye’yle istişareler için bakanlarını gönderen, hatta metni de Türkiye’ye önceden gönderen kişi olduğunu ifade ederek, kriz çözülüp anlaşma metni imzalanacaksa UBP için içeriğin ikinci planda olacağını ekledi.

SON TARİH 24 ŞUBAT

Öte yandan Parti Meclisi toplantısında, partililerin CTP ile hükümetin sürmeyeceği yönünde görüş belirttiği öğrenilirken, CTP’ye yeniden süre tanımasının ardından Başbakan Kalyoncu’nun Türkiye ziyareti yapmak istemesi ve süre talep etmesi olduğu öne sürüldü. Başbakan Kalyoncu’nun su anlaşmasındaki iki maddeyi yeniden müzakere etmek için Türkiye’ye gitmek istediği, UBP’ye bu yöndeki kararını bildirdiği, UBP’nin ise Kalyoncu’nun atacağı bu adımın sonuçlarını beklemeye karar verdiği öğrenildi.

Başbakan Kalyoncu’nun Pazartesi günü Türkiye’ye gidebileceği belirtilirken, Çarşamba gününe kadar süre tanıyan UBP’nin Bakanlar Kurulu toplantısına kadar süre bekleyeceği, su anlaşmasına imza atılmaması halinde hükümeti sonlandırılacağı iddia edildi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.