1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SONA DOĞRU...
SONA DOĞRU...

SONA DOĞRU...

“Apostolos Andreas”da sona doğru

A+A-

Dipkarpaz’daki “Apostolos Andreas” Manastırı’nın restorasyonu için çıkılan ihaleye teklif verme sürecinin önceki gün sona erdiği ve yaklaşık iki yıl sürmesi beklenen çalışmaların başlamasının, an meselesi olduğu ifade edildi.

Fileleftheros gazetesi “Apostolos Andreas’ın Restorasyonu Ete Kemiğe Bürünüyor” başlıklı haberinde, değerlendirmenin başlaması için teklif kutusunun açılacağını, değerlendirmenin, bu amaç için belirlenen Komite tarafından yapılacağını yazdı.

Öte yandan, Komite’nin vereceği kararın nihai olmayacağını, çünkü UNDP’nin merkezinin bulunduğu New York ve Bratislava’da da inceleme yapılacağını kaydeden gazete, UNDP’nin, bütün çalışmanın ileriye götürülmesini üstlendiğini anımsattı.

Kıbrıslı Türk ve Rum müteahhitlik firmalarının oluşturduğu konsorsiyumların da teklif göndererek ilgilerini ortaya koyduklarını kaydeden gazete, ortaya konulan kriterleri yerine getirmeleri kaydıyla, bunların önceliğe sahip olacaklarını belirtti.

Tekliflerin değerlendirilmesi sürecinin yaklaşık bir buçuk ay sürmesi ve önümüzdeki Nisan ayı içerisinde, işi üstlenecek müteahhitlik firmasının belli olmasının beklendiğini ifade eden gazete, Restorasyonun tamamlanmasının 22 ay sürmesinin beklendiğini belirtti.

Manastırın restorasyonuyla ilgili çabaların 2000’li yıllara dayandığını belirten gazete, haberinde manastırın tarihine de yer ayırdı.

“Hayata geçirilmeyen çalışmalar”

Öte yandan gazete “Hayata Geçirilmeyen Çalışmalar” ara başlıklı haberinde ise, geçmişte gerçekleştirilen çalışmaların, çeşitli sebeplerden dolayı tamamlanmadıklarını yazdı.

Projenin ilk aşamasının, manastır bölgesinin etrafının çevrilmesi, yollar ve park yerleri yapılması aynı zamanda peyzaj çalışmaları yapılmasını kapsadığını anımsatan gazete, ikinci aşamanın ise papaz, yardımcısı ve rahibe tarafından kullanılması için mevcut altı tesisin onarım ve restorasyonunu içerdiğini belirtti.

Gazete, çalışmanın 2001 yılının Kasım ayında başladığını ve 2002 yılının Haziran ayında 660 bin dolarlık maliyetle tamamlandığını ekledi.

YD

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.