1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SONGUR, FIFTA BAŞKAN YARDIMCISI
SONGUR, FIFTA BAŞKAN YARDIMCISI

SONGUR, FIFTA BAŞKAN YARDIMCISI

KKTC Futboltenisi Federasyonu Başkanı Şevket Songur, Uluslararası Futbol Tenisi Federasyonu (FIFTA) başkanlığına getirildi.

A+A-

ATASAYAN: “ATILAN BU ADIMIN, DİĞER SPOR FEDERASYONLARININ DA ÖNÜNÜ AÇMASI ADINA ÖNEMLİ”

KKTC Futboltenisi Federasyonu Başkanı Şevket Songur, Uluslararası Futbol Tenisi Federasyonu (FIFTA) başkanlığına getirildi.

Songur, 18-21 Nisan 2013 tarihlerinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen FIFTA Olağan Kongresi’nde 15 üyenin tam desteğini aldı.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Songur dün Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ı ziyaret ederek, gelişmeler hakkında bilgi verdi.

ATASAYAN

Ziyarette konuşan Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, FIFTA Başkan Yardımcılığı görevine getirilen, KKTC Futboltenisi Federasyonu Başkanı Şevket Songur’u tebrik ederek, atılan bu adımın, diğer spor federasyonlarının da önünü açması adına önemli olduğunu söyledi.

Atasayan, ilerleyen yıllarda ülke gençliğinin ambargolardan kurtulmaları için bu gelişmenin ışık tutacağına inandığını belirtti. Atasayan, bakanlık olarak her türlü yardımı vermeye hazır olduklarını da kaydetti.

SONGUR

KKTC Futboltenisi Federasyonu Başkanı Şevket Songur da konuşmasında, 2009 yılında kurulan federasyonun, kısa bir süre içerisinde önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Kuruldukları yıl üye oldukları FIFTA’nın geçen yıl Romanya’da gerçekleştirdiği kongrede üye ülkelerin tamamının oyunu alarak, başkan yardımcılığı görevine getirildiklerini belirtti.

FIFTA’dan çıkarılmaları için Rumların yoğun diplomasi girişimlerinde bulunduğunu kaydeden Songur, Kıbrıs Rum Kesimi Avusturya Büyükelçisi’nin, FIFTA Başkanı Dubravko Lipjnak’a metup göndererek, KKTC Futboltenisi Federasyonu’nu FIFTA üyeliğinden çıkarılmasını istediğini ifade etti.

Songur, FIFTA Başkanı Lipjnak’ın tüm baskılara rağmen kongrede kendisini başkan yardımcılığı için aday gösterdiğini ve üyelerin hepsinin de oyunu alarak, bu göreve getirildiğini söyledi.

Şevket Songur, Bükreş’teki toplantıda ayrıca 2014’de gerçekleştirilecek gençler, kadınlar ve erkekler Dünya Şampiyonası’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.