1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SONUÇ MERAKLA BEKLENİYOR
SONUÇ MERAKLA BEKLENİYOR

SONUÇ MERAKLA BEKLENİYOR

Bakanlık önündeki eylem devam ediyor...

A+A-
 
Bakanlık önündeki eylem devam ediyor

20 Temmuz Fen Lisesi’nde çoğu 11. sınıfta okuyan toplam 35 öğrencinin haksızlığa uğradığını iddia eden grup dün de eylemdeydi

2013-2014 Eğitim Yılı’nda 20 Temmuz Fen Lisesi’nde çoğu 11. sınıfta okuyan toplam 35 öğrencinin haksızlığa uğradığını iddia eden grup dün de KKTC Milli Eğitim Bakanlığı binası önündeki eylemlerine devam etti.

Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, bakanlık binasına girerken, kendisini kapıda karşılayan gruba hitap ederek soruna sorunun çözümüne yönelik çabaların sürdüğünü söyledi. Arabacıoğlu, tüm tarafların hemfikir olacağı genel bir karar alınması taraftarı olduğunu söyledi.

Bakanlığın kararını açıklamakta geç kaldığını ifade eden eylemciler, okulların gelen hafta başlayacağını ancak hâlâ çocukların sınıf tekrarı yapıp yapmayacağını bilmediklerini kaydetti.

Arabacıoğlu: Eğitim siyasileştirildi

Eğitimin siyasileştirilmesi nedeniyle bugünkü noktaya gelindiğini vurgulayan Arabacıoğlu, “Eğitimin bugünkü noktaya gelmesinden hiç memnun değilim. Ben yalnız karar vermek istemiyorum, konsensusla bir karar alınması taraftarıyım. Gerekirse yine bir değerlendirme yaparız” dedi.

Sorunun çözümüne yönelik genel bir karar alınacağını belirten Arabacıoğlu, “Öğretmenin takdir hakkı varsa kullanması gerekir, ancak bakanlığın böyle bir yetkisi yoktur” diye konuştu.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.